Weekmenu 20-2021

Weekmenu 20-2021

Elke vrijdag delen wij een nieuw weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag! En natuurlijk wat lekkers voor in het weekend. Laat je inspireren!

In dit nieuwe weekmenu vind je: quiche met broccoli, wraps met krokante kip, een spinazie ovenschotel, pasta met gegrilde groente en een heerlijke broodje hamburger . In het weekend geniet je van een makkelijke boerenomelet met krieltjes en als toetje een stukje rabarber cheesecake! Ik wens je een smakelijke week toe!

Weer verkrijgbaar in de KL-shop: deze handige maaltijdplanner en dit boodschappenlijstje om je boodschappen op te schrijven!

Maandag

Quiche met broccoli en spekjes

Met quiche of hartige taart kun je eindeloos varieëren. Het is ook een ideale kliekjesverwerker! Deze quiche met broccoli en spekjes is een echte allemansvriend. Serveer hem als hoofdgerecht met lekkere salade erbij. Is er een stukje over? Neem de volgende dag een puntj naar je werk als lunch, ook koud smaakt hij lekker.

Quiche met broccoli en spekjes

Dinsdag

Wrap met krokante kip en mangochutney

Een makkelijk en snel gerecht op tafel zetten vanavond dat ook nog eens lekker is? Wat denk je van een lekkere wrap? Wraps voor het avondeten vind ik altijd een feestje en deze variant met krokante kip en mangochutney is dat zeker!

Wrap met krokante kip en mangochutney

Woensdag

Spinazie ovenschotel met gehakt en ei

Een heerlijke spinazie ovenschotel met gehakt en ei. De ovenschotel is bovendien erg makkelijk om te maken en ziet er door de ‘ingestopte’ eieren erg leuk uit. Onze dochter zat dit keer zelfs niet te viezeriken met haar spinazie en al onze bordjes ging schoon leeg.

Spinazie ovenschotel met gehakt en ei

Donderdag

Pasta met tomatensaus en gegrilde groenten

Dit is een van mijn favoriete pastagerechten waar ik het hele gezin blij mee maak: pasta met tomatensaus en gegrilde groenten! Je kunt de groenten zowel in de grillpan als in de oven grillen. Ik gebruik het liefst de ovengrill omdat je dan niet zo’n walm in je keuken krijgt. Het grillen van de groenten kun je eventueel al een dag van tevoren doen en ze op het laatste moment nog even opwarmen in de saus.

Vrijdag

Broodje hamburger met guacamole

Wij Verweijtjes zijn dol op broodje hamburger. De hamburgers maken we altijd zelf middels een beproefd recept (het geheim zit hem in de oestersaus!). Dit broodje hamburger krijgt een Mexicaanse twist door de zelfgemaakte guacamole, cheddar en jalapeño. Het is de favoriete burger van manlief!

Broodje hamburger met guacamole

Zaterdag

Boerenomelet met krieltjes

Het is alweer even geleden dat ik je een heerlijk aardappelrecept voorschotelde. Aardappels zijn in huize Verweij geen vereiste voor een lekker avondvullend gerecht. We eten even graag rijst, mi, pasta, quinoa, Freekeh, kikkererwten of groenten, zoals zoete aardappel. Maar ik weet dat aardappels in veel gezinnen tijdens het avondeten een glanzende hoofdrol spelen. Want koolhydratenbommetjes of niet, ze zijn verrekte lekker! Daarom: tijd voor een fantastisch aardappelrecept. Naast de zelfgemaakte friet van papa – die hier in het weekend vaak op tafel pronkt – is ook deze boerenomelet met krieltjes één groot feest! Serveer met een lekkere groene salade en geniet!

 

Boerenomelet met krieltjes

Zondag

Rabarber cheesecake

Het is rabarbertijd! Ik ben verliefd op die groenroze stengels met friszure smaak. Wist je eigenlijk dat rabarber groente is en geen fruit? De friszure smaak combineert geweldig met zoete desserts en gebak zoals deze romige cheesecake. Een match made in heaven!

Rabarber cheesecake

Geen categorie, Weekmenu

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde