Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 29-2022
Een eetplanning maken voor een hele week kan lastig zijn, maar het bespaart je geld en stress. Dus pak je pen en boodschappenbriefje er maar bij en laat je inspireren door ons nieuwe weekmenu 29-2022. Hiermee zet je elke dag een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel.
Tip! Gebruik deze maaltijdplanner en notitie-boodschappenbriefje om je weekmenu te noteren en de boodschappen op te schrijven.
In dit nieuwe weekmenu 29-2022:
Ma: Gevulde kipschnitzel caprese
Di: Lauwwarme aardappelsalade met botersla en zalm
Wo: Noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus
Vr: Gemarineerde biefstukspies met peterseliedressing
Za: Gegratineerde mosselen met krokant paneerlaagje
Maandag
Gevulde kipschnitzel caprese
Deze gevulde kipschnitzel caprese is het perfecte hoofdgerecht om te serveren tijdens een diner voor vrienden of familie. Malse kipfilets gevuld met tomaat, mozzarella en pesto in een krokant paneerjasje; wie wordt daar nu niet blij van! Je kunt de kipschnitzels tot en met stap 3 van de bereiding hieronder al maken en afgedekt in de koelkast bewaren.
Dinsdag
Lauwwarme aardappelsalade met botersla en zalm
In de zomer maak ik graag een maaltijdsalade als avondeten. Het is makkelijk om te maken, snel klaar en je kunt er eindeloos mee variëren. Dit keer maak ik een lauwwarme aardappelsalade met botersla, zalm en garnalen. Ik gebruik in dit recept verse mini krieltjes omdat die snel gaar zijn, maar je kunt ook een gewone aardappel schillen en koken. Zie ook de vele variatietips in het recept.
Woensdag
Noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus
Zowel mijn dochter als ik zijn dol op deze noedels met gehaktballetjes in teriyakisaus. Een heerlijk Oosters gerecht met Hollands tintje! Als je de gehaktballetjes al een dag van tevoren draait, zet je dit gerecht ‘s avonds binnen 15 minuten op tafel. Voor de saus gebruikte ik mijn zelfgemaakte teriyakisaus – die je overigens maakt in een handomdraai! – maar je kunt ook prima kant-en-klare teriyakisaus gebruiken.
Donderdag
Courgette cannelloni met spinazie en ricotta
Deze courgette cannelloni is koolhydraatarm want hij is gemaakt van courgette! Dun geschaafde plakken courgette worden gevuld met een romig mengsel van spinazie en ricotta en zachtjes in tomatensaus gegaard in de oven. Lekker om te serveren met een aangemaakte groene salade.
Vrijdag
Gemarineerde biefstukspies met peterseliedressing
Steek jij vanavond de barbecue aan? Maak nu alvast deze gemarineerde biefstukspies met peterseliedressing om er straks op te leggen. Door de marinade wordt het vlees lekker mals en krijgt het een licht pittige smaak. De peterseliedressing met citroen is lekker fris en heerlijk om na het grillen over het vlees te druppelen. Serveer de gemarineerde biefstukspies bijvoorbeeld met deze aardappel– of couscoussalade.
Zaterdag
Gegratineerde mosselen met krokant paneerlaagje
Het mosselseizoen is weer begonnen, dus hoogste tijd om ze weer op tafel te zetten. Deze mosselen met tomatensaus en krokant paneerlaagje zijn heerlijk. Wij serveren ze als onderdeel van het hoofdgerecht, samen met een pan moules marinière, knapperig vers brood, kruidenboter en diverse mosselsausjes. Genieten!
Zondag
Frambozen kwarktaart
In de zomer is kwarktaart een van mijn favoriete taarten om te maken. De romige en frisse kwarkvulling in combinatie met knapperige koekjesbodem stelt nooit teleur. Op KeukenLiefde vind je al heel wat kwarkaartrecepten maar een variant met verse frambozen ontbrak nog. Nu niet meer! Deze frambozen kwarktaart is heerlijk fruitig van smaak en heeft een knapperige bodem van spritskoekjes. Een plaatje om te zien en verrukkelijk om op te eten!
om 14:09
Wat begint je dochter op jouw te lijken,Annemiek.groetjes monika