Courgette cannelloni met spinazie en ricotta

Deze courgette cannelloni is koolhydraatarm want hij is gemaakt van courgette! Dun geschaafde plakken courgette worden gevuld met een romig mengsel van spinazie en ricotta en zachtjes in tomatensaus gegaard in de oven. Lekker om te serveren met een aangemaakte groene salade

Wereldgerecht, Seizoen, Slank, Ovenrecepten, Vegetarisch, Italiaanse recepten, Zomerrecepten, Koolhydraatarme recepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 grote of 3 kleinere courgettes
  • 1 kleine ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 600 g verse spinazie, schoongemaakt en grof gehakt
  • 250 g ricotta
  • Snuf gedroogde chilivlokken (naar smaak)
  • 400 ml tomaten passata
  • Handje geraspte kaas (lekkere smeltkaas)

Nodig

  • Ovenschaal
  • Mandoline of kaasschaaf (als je kleine courgettes hebt kun je ook een dunschiller gebruiken)

Bereiding

  1. Schaaf de courgettes met een mandoline of kaasschaaf over de lengte in dunne plakken.
  2. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en fruit de ui en knoflook op laag vuur tot de ui zacht is. Voeg de spinazie toe en laat al roerend slinken. Schep de spinazie in een vergiet en druk het overtollige vocht eruit.
  3. Doe de ricotta, spinazie, chilivlokken in een kom en roer door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de passata over de ovenschaal.
  5. Leg op elke plak courgette een lepel spinazie-ricottamengsel en rol op. Leg de courgette-cannelloni in de ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.
  6. Bak 25 tot 30 minuten in het midden van de oven, tot de courgette zacht en de kaas gesmolten is.

Courgette cannelloni met spinazie en ricotta

Courgette cannelloni met spinazie en ricotta

Courgette cannelloni met spinazie en ricotta

Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Myrthe

    Heerlijk, ook super lekker met mascarpone ipv ricotta, lieve groetjes Myrthe

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin