Goddelijke aardappelsalade

Goddelijke aardappelsalade

“Kan ik nog iets meenemen?”, vraag ik aan mijn moeder door de telefoon. We hebben net een datum geprikt voor een barbecue. “Een bak salade, aardappelsalade bijvoorbeeld”. Heel even flitst de kartoffelsalat met bieslook en crème fraîche van de Aldi door mijn hoofd. Die vind ik echt lekker. Ik schud mijn hoofd. Dat zou te makkelijk zijn. Bovendien, wat kost het nu helemaal voor moeite om zelf aardappelsalade te maken.

Snel maak ik een boodschappenlijstje met de benodigdheden. Ik besluit dat voor mijn moeder alleen het beste goed genoeg is. Ik maak een goddelijke aardappelsalade!

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 500 g krieltjes in de schil
  • 1 groentebouillontablet
  • 1 afgestreken el suiker
  • 2 of 3 el azijn (naar eigen smaak dus proeven!) (ik gebruikte appelciderazijn)
  • 1 klein blikje mais, uitgelekt
  • 1 klein blikje doperwten en wortel, uitgelekt
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 el zoetzure zilveruitjes, uitgelekt en grof gehakt
  • 2 zoetzure augurken, in plakjes gesneden
  • 10 g bieslook, in smalle ringen gehakt
  • 1 el mosterd
  • 1 flinke el mayonaise

Bereiding
Kook de eieren in kokend water in 9 minuten hard. Giet de eieren af en spoel met koud water. Pel ze hak grof.

Kook de krieltjes met schil gaar in een pan met ruim kokend water en de bouillontablet.Giet de aardappels af en vang 200 ml van het vocht op. Los de suiker op in het hete vocht en voeg de azijn toe. Proef of je de zoetzuur-verhouding van de dressing goed vindt, voeg desgewenst nog extra suiker of azijn toe.

Pel de schil van de krieltjes en doe ze in een kom. Laat ze iets afkoelen. Snijd de krieltjes in plakjes en voeg de zoetzure dressing toe. Hussel om en laat 5 minuten intrekken. Voeg alle overige ingrediënten toe en hussel om.

Ik serveer deze aardappelsalade het liefst lauwwarm, maar je kunt hem ook laten afkoelen en tot de volgende dag in de koelkast bewaren.

Goddelijke aardappelsalade

Enjoy!

Aardappel en meer, BBQ, Bijgerecht, Budget, Hoofdgerecht, Picknick, Seizoen, Thema recepten, Vegetarisch, Zomerrecepten




Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
10 reacties

Verdeel je liefde

  1. Helen van Muijden

    Geweldige salade, smaakt voortreffelijk zeker met zulke warme dagen !

  2. Shellie

    Zondag deze salade gemaakt nou het was heerlijk.
    Maak zelf meestal met spekjes maar deze sander was echt beter.
    En dat vinden ze hier allemaal

    1. Superleuk om te horen Shellie! 🙂

  3. Heidy

    En wat fijn dat het vegtarisch is! Zeker snel maken

    1. Leuk Heidy, laat me weten hoe hij gesmaakt heeft! 🙂

  4. Kim

    Net gegeten! Heerlijk! Bedankt weer! Niet helemaal op dus morgen er nog een keer koud van smullen yesss.

  5. Arja

    Ik sluit me aan: dit is een goddelijke aardappelsalade die snel gemaakt dient te worden, dat wordt dan meteen een bbq-tje plannen 🙂

  6. CM

    Lekker hoeveel gekookte eieren gebruik je? Die zie ik wel op foto maar niet bij ingrediënten staan

    1. O wat suf, vergeten erbij te zetten. Ik heb het aangepast. Bedankt voor je reactie!

  7. Elisa

    Oehlala! Dat klinkt idd goddelijk, snel maar eens maken!

Follow on Bloglovin

mytastenld.com

mytastebe.com