Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 6-2022
Een boodschappenbriefje maken voor een nieuwe eetweek, maar vind je het lastig om weer iets nieuws te bedenken? Laat je inspireren door ons weekmenu met lekkere en gevarieerde maaltijden voor elke dag en iets lekkers voor in het weekend. In dit nieuwe weekmenu:
Ma: Jachtsauspannetje met kip, sperziebonen en champignons
Di: Ovenschotel met prei en bacon
Wo: Mexicaans gehaktbrood
Vr: Kapsalon met zalm van het bakblik
Za: Franse uiensoep
Tip! In de KL-shop vind je (naast ons kookboeken!) deze maaltijdplanner en boodschappenlijstje. Handig om je eigen eetplanning te maken en je boodschappen op te schrijven!
Maandag
Jachtsauspannetje met kip, sperziebonen en champignons
Een heerlijk jachtsauspannetje met kip, spekjes, sperziebonen en champignons. Lekker om te serveren met witte rijst, pasta of aardappels. Voor een compleet eenpansgerecht kun je tegelijk met de champignons ook voorgekookte krieltjes toevoegen en deze in de saus meegaren. In plaats van kip kun je ook ander vlees kiezen, of maak hem vegetarisch. Zie de variatietips!
Dinsdag
Ovenschotel met prei en bacon
Ovenschotels zijn perfect voor drukke, doordeweekse dagen. Je kunt ze ’s ochtends al voorbereiden zodat je ze ’s avonds alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Heerlijk relaxed want dat betekent ’s avonds geen stress en afwas! Deze ovenschotel met laagjes aardappel, prei, bacon en een romige bechamelsaus met een vleugje mosterd is verrukkelijk.
Woensdag
Mexicaans gehaktbrood
Kleurrijke en pittige gerechten vol van smaak zijn typerend voor de Mexicaanse keuken. Dit Mexicaanse gehaktbrood ziet er feestelijk uit en smaakt heerlijk. Lekker met gebakken aardappeltjes en verse groenten naar keuze.
Donderdag
Pasta met romige kaassaus
Een makkelijk te maken pastaatje met kippendij, broccoli en romige kaassaus met gorgonzola. Voor een vegetarische variant kun je de kip weglaten. Ook dan is dit een heerlijke pasta.
Vrijdag
Kapsalon met zalm van het bakblik
Ik ben dol op makkelijke gerechten uit de oven zoals deze kapsalon met zalm. Je zet hem in 20 minuten op tafel. Bij ons is het een echte familiefavoriet, iedereen is er dol op. Je maakt het af met verse salade en knoflooksaus.
Zaterdag
Franse uiensoep
Deze krachtige uiensoep smaakt heerlijk op een koude, gure dag. Hij is hartverwarmend! Voor serveren leg je een stokbroodje met Gruyère kaas bovenop de uiensoep en gratineer je hem nog even onder een hete ovengril.
Zondag
Duitse apfelstrudel met vanillesaus
Geen winter zonder Duitse apfelstrudel. Als je niet op wintersport gaat kun je hem gelukkig ook zelf maken. Dat is helemaal niet zo moeilijk. Serveer de apfelstrudel met zelfgemaakte vanillesaus, of met een bolletje vanilleijs.
Deel je reactie