Kapsalon met zalm van het bakblik

Een makkelijk gerecht uit de oven, ik hou ervan! Deze kapsalon met zalm van het bakblik zet je in 20 minuten op tafel. Het is een echte familiefavoriet, iedereen is er dol op. Maak het af met verse salade en knoflooksaus!

Visrecepten, Ovenrecepten, Snel, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 750 g ovenfriet
  • 3 zalmfilets
  • 100 g geraspte pizza- of gratinkaas
  • 1/2 komkommer, in blokjes gesneden
  • 1 vleestomaat, in blokjes gesneden
  • 2 handjes fijngesneden sla
  • Mayonaise (lekker met citroen), of knoflooksaus
  • Bosje dille, fijngehakt

Bereiding

  1. Bak de ovenfriet op een met bakpapier bekleed bakblik in de oven, volgens de omschrijving op de verpakking tot hij goudbruin is. Bestrooi de frietjes met een beetje zout uit de molen.
  2. Bak ondertussen de zalm. Bestrooi de zalm met zout en peper. Verhit een koekenpan met een beetje olie en bak de zalm tot hij nog net niet helemaal gaar is (hij gaart verder in de oven). Trek de zalm met twee vorken uit elkaar.
  3. Haal de friet uit de oven en verdeel de zalm erover. Bestrooi met de geraspte kaas. Bak in het midden van de oven tot de kaas gesmolten is.
  4. Verdeel de sla, komkommer en tomaat over de friet en bestrooi met dille. Serveer direct.

Kapsalon met zalm van het bakblik

Kapsalon met zalm van het bakblik

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

(20 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin