Jachtsauspannetje met kip, sperziebonen en champignons

Een heerlijk jachtsauspannetje met kip, spekjes, sperziebonen en champignons. Lekker om te serveren met witte rijst, pasta of aardappels. Voor een compleet eenpansgerecht kun je tegelijk met de champignons ook voorgekookte krieltjes toevoegen en deze in de saus meegaren. In plaats van kip kun je ook ander vlees kiezen, of maak hem vegetarisch. Zie onderstaande variatietips!

Menu, Wereldgerecht, Hollandse recepten, Hoofdgerecht, Eenpansgerechten, Kiprecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(117 stemmen)
28 reacties

Verdeel je liefde

  1. Caroline

    De tijm staat in de bereidingslijst maar niet in de ingrediënten lijst. Ik heb zelf 1 theelepel toegevoegd. We hebben heerlijk gegeten met zoete aardappel puree erbij

    1. Hoi Caroline, de tijm staat er wel bij hoor in de ingrediëntenlijst. Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft.

  2. Henny Verkyk

    Was makkelijk te maken, had alle ingrediënten in huis (Tampa, Florida) en ik ga het het zeker nog een keer proberen, maar halveer de tijm. Het was te sterk en te overheersend voor ons.
    En dat op dezelfde dag dat ik de appelkruimelkoek van het bakplaat heb gemaakt voor mijn vrijwilliger friends bij Random Act of Flowers morgen.
    Love your recipes!

    1. Hoi Henny, wat leuk om te horen dat onze recepten zelfs in Florida worden gemaakt! Ik heb de tijm even iets aangepast, om te doseren naar eigen smaak. Bedankt voor je reactie! Groetjes uit Holland!

  3. Irma

    Waarom gaat er een eetlepel suiker in? Lijkt me overbodig.

    1. Hoi Irma, laat de suiker gerust achterwege als je dat wilt. Ik vind het een lekkere ronde, zachte smaak aan de saus geven, dus ik voeg hem toe.

  4. Marijke

    Deze is mijn topfavoriet tot nu toe, heerlijk!!!

    1. Leuk om te horen Marijke! 🙂

      1. Sabien

        Wauw! Super lekker gegeten! Dank voor dit top recept!

        1. Louis Peleman

          Heel lekker!!
          Nu voor de 2de keer klaarmaken!! Grts Louis.

  5. Anja Korsten

    Vanavond gemaakt met mager rundergehakt en wat meer paprika (bij gebrek aan boontjes) en dan met een rundvlees bouillonblokje. Voor de rest alles hetzelfde gehouden en het was heerlijk! Gaan we beslist vaker eten, dank je wel weer voor een super recept Annemiek !

    1. Klinkt ook als een heerlijke variant Anja! Bedankt voor je leuke reactie.

  6. Thea

    Vanavond gegeten, heerlijk!! Ik had de kip vervangen voor filet lapjes. Een blijvertje wat we zeker vaker gaan eten.

    1. Leuk om te horen dat het ook smaakt met filetlapjes Thea! 🙂

  7. Petra

    Mwah klinkt lekkerder dan het is.

  8. Karin Zijlstra

    Ik heb het gerecht met kip in jachtsaus net gemaakt. We hebben er in gesmuld. Bedankt voor het recept.

    1. Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Karin! 🙂

  9. Ik heb dit recept een beetje voor mezelf veranderd, 400 ml water is echt te veel, de smaak gaat compleet verloren met zoveel water.
    Ik heb meer knoflook, paprikapoeder en wijn toegevoegd.
    Uiteindelijk is dit gerecht heerlijk bevonden door mijn gasten, en mocht dit vaker maken, natuurlijk heb ik hen wel deze site aanbevolen.

    1. Hoi Marcel, goed om te horen dat je je eigen draai eraan hebt gegeven en dat het in de smaak viel! 🙂

      1. Margriet helm

        Net voor de tweede keer gegeten zo super lekker

    2. Petra

      Had ik ook moeten doen ik heb het dubbele gemaakt maar met 5dl water echt nog veel te veel jammer van de vele en dure producten die er zitten.

      1. Hoi Petra, wat jammer om te horen dat het niet in de smaak viel. Was alleen de saus te dun of vond je het niet smaken? Dat is me niet helemaal duidelijk. Ik voeg voor 4 personen 400 ml water toe zodat je genoeg saus krijgt waar iedereen van kan opscheppen. Dat hoort wel echt bij dit gerecht. De tomatenpuree, spekjes, kip en bouillontablet zijn allemaal smaakmakers die de saus een volle, krachtige smaak geven en met de maizena kun je hem binden. Als de saus achteraf toch nog te dun is kun je gerust nog wat extra maizena aanmaken en door de saus roeren, tot hij de gewenste dikte heeft.

  10. Super lekker! En makkelijk te maken deze houden we erin! Bedankt voor je recept!

    1. Leuk om te horen Ella! 🙂

  11. Hilda Hoiting

    Het is een top recept …erg lekker en makkelijk te maken

    1. Superleuk om te horen! Dankjewel voor je reactie. 🙂

  12. Karin

    Zou het ook in de slowcooker kunnen?

    1. Ja hoor, dat kan.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin