Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Weekmenu 7-2019
Mocht je vandaag of aankomend weekend alvast je boodschappenbriefje maken voor volgende week, check dan eerst even dit weekmenu! Elke vrijdag vind je hier een nieuw weekmenu met daarin lekkere en gevarieerde maaltijden om doordeweeks op tafel te zetten maar ook soms een lekker lunchgerecht, hapje of gebak. Elke dag wat anders, zo blijft het leuk en lekker!
Maandag
Deze gnocchi met pompoen, salie en Parmezaan is vegetarisch en ontzettend smakelijk. Bovendien staat het in een handomdraai op tafel. Ideaal om de week mee te beginnen.
Dinsdag
Ben jij ook zo’n liefhebber van ovenschotels? Vooral in de winter kan ik er geen genoeg van krijgen. Deze ovenschotel met rodekool, gehakt en gebakken appel kun je makkelijk van tevoren maken zodat je hem ’s avonds alleen nog maar in de oven hoeft te schuiven. Ideaal als je ’s avonds weinig tijd hebt om te koken maar toch lekker wilt eten, of handig als je eters krijgt en niet de hele tijd in de keuken wilt staan.
Woensdag
Ik heb altijd een doosje bevroren bosvruchten (zomerfruit) in de diepvries liggen om door de yoghurt te roeren, over het ijs te scheppen of om mee te bakken. Supermakkelijk om altijd achter de hand te hebben! Deze bosvruchten muffins bevatten wat minder vet en suiker dan ‘gewone’ cupcakes en zijn nog steeds verrukkelijk. Een heerlijke traktatie om schaamteloos van te genieten!
Donderdag
Een van mijn favoriete Oosterse gerechten is deze kip siam met broccoli, paprika en cashewnoten in zoete ketjapsaus. Supermakkelijk om te maken en binnen 15 minuten op tafel!
Vrijdag
Deze zalmburger met knapperige wortel-komkommersalade is favoriet bij kinderen vanwege de zachte smaak. Maar eigenlijk maak je hier iedereen blij mee.
Zaterdag
Heb je dit weekend een feestje of verjaardag? Zet dan eens wat anders op tafel dan een blokje kaas of worst. Deze 3 Italiaanse verjaardagshapjes vinden altijd gretig aftrek!
Zondag
Een heerlijk alternatief voor Amerikaanse cheesecake is de Duitse käsekuchen, oftewel gebakken kwarktaart. Door de kwarkvulling is de taart na het bakken iets lichter en luchtiger van structuur dan de bekende cheesecake. Heerlijk om te garneren met vlaaivulling en vers rood fruit. Een plaatje om te zien en een feest om op te eten! Bekijk hier het recept.
Heb je ook een lekker recept gemaakt van KeukenLiefde? Deel een foto van het resultaat op Instagram met #keukenliefde en tag @keukenliefde. Je foto komt dan automatisch voorbij onderaan op de homepage van KeukenLiefde zodat iedereen hem kan zien! KeukenLiefde moet je tenslotte delen.
Deel je reactie