Bosvruchten muffins

Ik heb altijd een doosje bevroren bosvruchten (zomerfruit) in de diepvries liggen om door de yoghurt te roeren, over het ijs te scheppen of om mee te bakken. Supermakkelijk om altijd achter de hand te hebben! Dit keer gooide ik een flinke hand bosvruchten door het muffinbeslag. Deze bosvruchten muffins bevatten wat minder vet en suiker dan ‘gewone’ cupcakes en zijn nog steeds verrukkelijk. Een heerlijke traktatie om schaamteloos van te genieten!

Menu, Wereldgerecht, Amerikaanse recepten, Gebak, Zoet

Ingrediënten

  • 350 g patentbloem, gezeefd
  • 10 g wijnsteenbakpoeder (gewoon bakpoeder kan ook), gezeefd
  • 80 g fijne kristalsuiker
  • Snufje zout
  • 2 middelgrote eieren
  • 150 ml melk
  • 75 ml zonnebloemolie
  • 4 el vloeibare honing
  • 100 g bevroren bosvruchten (in de zomer kun je natuurlijk vers zomerfruit gebruiken)

Verder nodig

  • Muffinbakblik
  • 10 papieren muffinvormpjes

Bereiding

Verwarm de oven (onder- en bovenwarmte) voor op 190 graden. Vul het muffinbakblik met de papieren vormpjes.

Roer de bloem, het bakpoeder, de suiker en het zout in een kom door elkaar.

Doe de eieren in een kom en klop schuimig met een garde. Voeg de melk, olie en honing toe en klop verder tot alles goed gemengd is.

Voeg het eimengsel toe aan de bloem en roer met de garde door elkaar tot een glad beslag. Spatel de helft van het fruit door het beslag.

Vul de muffinvormpjes voor 2/3 met het beslag en bestrooi de bovenkant met het overige zomerfruit.

Bak de muffins 27 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en laat afkoelen op een rooster.

Bosvruchten muffins

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin