Gebakken kwarktaart met rood fruit

Een heerlijk alternatief voor Amerikaanse cheesecake is de Duitse käsekuchen, oftewel gebakken kwarktaart. Door de kwarkvulling is de taart na het bakken iets lichter en luchtiger van structuur dan de bekende cheesecake. Heerlijk om te garneren met vlaaivulling en vers rood fruit. Een plaatje om te zien en een feest om op te eten! 

Wereldgerecht, Duitse recepten, Gebak, Zoet

Reserveer ons nieuwste kookboek: FAMILIEGERECHTEN

Reserveer hier ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN

Medio september komt ons nieuwe kookboek FAMILIEGERECHTEN uit! Reserveer hem nu en hij valt straks als een van de eerste bij jou op de deurmat! 

Bestel nu!

(2 stemmen)
5 reacties

Verdeel je liefde

  1. Anne

    Er staat niet vermeld dat de taart heel lang moet afkoelen. Dag 2 (na anderhalve dag) in de koelkast smaakt de taart veel beter en is stijf geworden.

    1. Hoi Anne, bedankt voor je opmerking! Ik heb het erbij gezet in de tekst! Hopelijk heeft hij goed gesmaakt. 🙂

  2. Dem

    Wat is het verschil tussen crème fraiche en slagroom?

  3. Joep

    Recept voor het deeg klopt niet te weinig voor een vorm van 26 cm de rest is prima

    1. Hoi Joep, het zijn de hoeveelheden die ikzelf gebruikt heb. Zoals je op de foto’s kunt zien paste het prima. Misschien dat je het deeg de volgende keer iets dunner kunt uitrollen?

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin