Witte asperges met zalm en zelfgemaakte aspergesaus

Deze witte asperges met zalm en zelfgemaakte aspergesaus zag je onlangs al voorbij komen in het Kijkje in de keuken. Vervolgens stroomde mijn mailbox vol met de vraag of ik het recept wilde delen. Nu ben ik natuurlijk de beroerdste niet, dus bij deze!

Voor de zelfgemaakte aspergesaus maak ik een roux (=boter-bloemmengsel) als basis, die ik bind met het aspergekookvocht. Zo krijgt de saus een heerlijke aspergesmaak. Door naderhand nog extra blokjes roomboter door de saus te kloppen, wordt de saus nog rijker en voller van smaak. Echt een aanrader en bovendien makkelijk om te maken! 

Lenterecepten, Menu, Seizoensrecepten, Hoofdgerechten, Visrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(2 stemmen)
5 reacties

Deel je liefde

 1. Jos

  Wat ik hier nog steeds mis is het sous-vide koken.
  Zeker voor de bereiding van asperges krijg je hierdoor de ultieme smaakbeleving
  doordat de asperge sappen niet in het kookwater worden opgenomen maar in de asperges bewaard blijven.

  1. Hoi Jos, dat kan ik me voorstellen ja, dat dat nog lekkerder is! Gebruik je hiervoor een sous-vide apparaat of doe je het gewoon in de pan met een thermometer?

   1. Jos

    Ik gebruik een Hendi 2/3 sous vide apparaat. Met daarbij een vacuümmachine. Mijn bereiding gaan van kalfstong in madeariasaus tot spareribs (en dan de grote jongens St.Louis style cut), en zalm tot een week vooruit gepocheerde eieren en alles daar tussen in. Voor een hobbykok onmisbaar.??
    Echt aan te raden.

    1. Jos

     Mijn recept voor sous vide gegaarde asperges.
     Geschilde asperges ( uiteinden 2 cm verwijderd ) in vacuüm zak met klontje roomboter
     en theelepel suiker in sealen. Voorts de temperatuur van het sous vide apparaat op 88 graden C. voor 40 minuten.
     Geserveerd met gerookte gesneden zalm,
     In roomboter gesmoorde zeekraal,
     3 coquilles St. Jacques,
     optioneel enkele aardappelkroketjes.
     Het feest kan beginnen.

     1. Mmm, dat klinkt heerlijk Jos! Mocht dat sous-vide apparaat er komen, dan ga ik dit als eerste maken! Bedankt voor het delen! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde