Witte-chocoladecheesecake met oreobodem

Binnenkort een feestje of verjaardag? Met deze taart kan het feest pas echt beginnen!

Vroeger was monchoutaart met kersenvlaaivulling mijn onbetwiste taartfavoriet, maar inmiddels is de lijst wat langer. Deze witte-chocoladecheesecake met oreobodem mag op de favorietenlijst niet ontbreken. Gewoon zo smaakt hij al heerlijk, maar gegarneerd met vers zomerfruit en witte-chocoladeoreo’s kan het smulfeest pas echt losbarsten! 

Seizoen, Chocolade, Gebak, Zomerrecepten, Zoet

Ingrediënten

Bodem

  • 315 g oreo’s (2 rollen)
  • 80 g ongezouten roomboter

Vulling

  • 200 g witte chocolade, in kleine stukjes gebroken
  • 600 g roomkaas (ik gebruikte Philadelphia)
  • 125 g zure room
  • 60 g witte basterdsuiker
  • 3 grote eieren

Garnering

  • Vers zomerfruit (bijv. kersen, bramen en frambozen
  • Paar blaadjes munt
  • Witte-chocoladeoreo’s

Verder nodig

  • Ronde springvorm van 24 cm
  • Keukenmachine met hakmes
  • Elektrische handmixer

Bereiding

Stap 1.
Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) voor op 150 graden. Vet de springvorm in met boter of olie en bekleed de bodem met bakpapier.

Stap 2.
Maal de oreo’s fijn in de keukenmachine. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Roer de vermalen oreo’s door de gesmolten boter en verdeel dit over de bodem van de springvorm. Druk stevig aan met de onderkant van een lepel. Veeg met een stukje keukenpapier eventuele oreokruimels langs de rand van de springvorm weg. Zet zolang in de koelkast.

Stap 3.
Smelt de witte chocolade au bain-marie. Blijf goed roeren en zorg dat het vuur niet te hoog staat anders kan de chocolade korrelig worden. Haal de pan direct van het vuur zodra de chocolade gesmolten is.

Stap 4.
Klop de roomkaas, zure room en basterdsuiker met de handmixer tot een glad mengsel. Klop één voor één de eieren en daarna de gesmolten chocolade door het roomkaasmengsel. Schenk de roomkaasvulling over de oreobodem en beweeg de vorm flink heen en weer om het mengsel goed te verdelen. Laat de springvorm een paar keer op het aanrecht vallen (niet van te hoog natuurlijk ;)) om eventuele luchtbelletjes in de vulling te laten ontsnappen.

Stap 5.
Bak de cheesecake in het midden van de oven in circa 65 minuten gaar. De cheesecake is goed als de buitenkant stevig is en de binnenkant nog heel licht wiebelt. Zet de cheesecake op een rooster en laat volledig afkoelen. Zet daarna een hele nacht in de koelkast om op te stijven.

2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Linda

    Bij stap 5; Leg hem op een rooster en laat afkoelen; bedoel je dan in de taartvorm of zonder taartvorm?

    1. In de taartvorm! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Pasta carbonara met bacon en groene asperges

2 mei 2019

Ik ben dol op pasta carbonara. De romige, fluweelzachte saus gemaakt van enkel ei en Parmezaan is zo simpel...

Sinaasappeltulband met chocoladeglazuur

26 april 2019

Is het geen plaatje lieve jongens en meisjes! Deze sinaasappeltulband met witte-chocoladeglazuur en,  jawel, rood wit blauw spikkels heb...

5x recept met asperge en ei – een gouden combi

17 april 2019

Witte asperges en ei: twee ingrediënten die voor elkaar gemaakt lijken te zijn! Omdat het ook een heerlijke combi...

Pappardelle met biefstuk en groene asperges

16 april 2019

Deze pappardelle in tomatensaus geserveerd met biefstuk en groene asperges is een op en top verwengerecht! En ook niet...

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin