Witte-chocoladecheesecake met oreobodem

Binnenkort een feestje of verjaardag? Met deze taart kan het feest pas echt beginnen!

Vroeger was monchoutaart met kersenvlaaivulling mijn onbetwiste taartfavoriet, maar inmiddels is de lijst wat langer. Deze witte-chocoladecheesecake met oreobodem mag op de favorietenlijst niet ontbreken. Gewoon zo smaakt hij al heerlijk, maar gegarneerd met vers zomerfruit en witte-chocoladeoreo’s kan het smulfeest pas echt losbarsten! 

Seizoen, Gebak, Chocolade, Zomerrecepten, Zoet

Bestel ons nieuwe kookboek: Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN

17 september 2021 is ons nieuwe kookboek uitgekomen! Een bundel met al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Benieuwd? Bestellen kan hier!

Bestel nu!

(0 stemmen)
9 reacties

Verdeel je liefde

  1. HannaH

    Hoi Annemiek, zou je ook wat rood fruit kunnen meebakken (zoals frambozen, blauwe bessen of bramen) of wordt dan de taart “te nat”?

  2. Anouk

    Eergisteren deze cheesecake gebakken en ik had de springvorm een aantal keer op het aanrecht laten vallen zoals beschreven, maar na het bakken in de oven is ie zo hoog gerezen en is de roomkaasvulling alsnog ‘gescheurd’ toen ie weer inzakte op kamertemperatuur.. Hoe kan ik ervoor zorgen dat dit de volgende keer niet gebeurd?

    1. Hoi Anouk, heb je de conventionele ovenstand (onder- en bovenwarmte) gebruikt en niet de heteluchtoven? Bij hetelucht zal hij te snel rijzen wat niet de bedoeling is. Mijn ervaring leert dat elke oven anders werkt, dus misschien dat de temperatuur met jouw oven dan toch lager moet. Probeer de volgende keer de ovenstand iets lager te zetten, dan zal hij minder hard rijzen.

      1. Anouk

        Ik heb inderdaad boven- en onderwarmte gebruikt en 65 minuten op 150 graden. Voor de volgende keer zal ik dan proberen de temperatuur wat lager te zetten. Bedankt voor je hulp!

  3. Janneke

    Kun je dit 2 dgn van te voren maken ? Heb de taart vrijdag nodig maar alleen tijd om hem woensdag te maken , alvast bedankt ?

    1. Hoi Janneke, dat kan hoor, geen probleem!

  4. Mariska

    Prima recept, heb de zure room ingeruild voor creme fraiche.

  5. Linda

    Bij stap 5; Leg hem op een rooster en laat afkoelen; bedoel je dan in de taartvorm of zonder taartvorm?

    1. In de taartvorm! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin