Bami goreng met paprika en radijs

Bami goreng met paprika en radijs

Ik ben dol op Oosterse gerechten omdat ze vaak snel en makkelijk klaar te maken zijn en omdat je er eindeloos mee kunt variëren. Deze vegetarische bami goreng met paprika, radijs, taugé en pinda’s kan ik beslist iedereen aanraden!

Hoofdgerecht – 4 personen – 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 pak eiermie à 250 g
  • Handvol radijsjes, in plakjes gesneden
  • 1 groene paprika, in smalle repen gesneden
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode Spaanse peper, zaadlijst verwijderd en fijngehakt
  • Handvol taugé
  • 2 el gezouten pinda’s
  • 1 limoen, sap van 1/3 citroen, rest in parten gesneden
  • Sesamolie
  • 2 el ketjap
  • 1 el ketchup
  • 1 tl suiker
  • 2 eieren, losgeklopt

DSC_0182_800x566

Verder nodig
Normale kookpan, grote wok

Bereiding
Kook de mie beetgaar volgens de omschrijving op het pak. Spoel de mie na het koken af met koud water en laat uitlekken in een vergiet. Roer de ketjap, ketchup, suiker, citroensap en 1 el sesamolie door elkaar en zet zolang opzij.

Verhit de wokpan met wat olie en roerbak de paprika, knoflook en rode peper enkele minuten totdat de paprika iets zachter, maar nog wel knapperig is.

DSC_0189_800x536

Zet het vuur lager en voeg de eieren toe. Maak met de wok een draaiende beweging om het ei te verdelen. Voeg als het ei iets begint te stollen, maar nog wel vochtig is de mie toe en hussel alles door.

DSC_0192_800x536

Voeg dan de radijsjes, taugé en de saus toe en warm alles goed door.

DSC_0194_800x536

Bestrooi met de pinda’s en serveer met de limoenpartjes.

Bami goreng met paprika en radijs

Bami goreng met paprika en radijsEet smakelijk!

Tip! In plaats van groene paprika kun je ook het groene blad van de radijsjes toevoegen. Even wassen en grof hakken. Je kunt ze tegelijkertijd met de taugé en radijsjes aan de mie toevoegen. Ze hebben een heerlijke licht pittige smaak!

Speak Your Mind

*