Basisrecept: perfect gebakken speklappen

Basisrecept: perfect gebakken speklappen

Dit zijn mijn perfect gebakken speklappen: knapperig krokant vanbuiten en boterzacht vanbinnen. Het geheim leerde ik van mijn moeder: eerst kruiden met cajunkruiden, dan paneren met paneermeel en daarna, jawel, bakken in boter. Succes verzekerd!

Ingrediënten

  • 6 speklappen zonder zwoerd (ik koop ze het liefst bij de slager: die zijn lekkerder en dunner gesneden dan in de supermarkt.)
  • 6 el panko of paneermeel
  • Cajunkruiden
  • Vloeibare bakboter

Basisrecept: perfect gebakken speklappen

Verder nodig
Koekenpan

Bereiding

Verhit de koekenpan met een scheutje bakboter en laat warm worden.

Bestrooi de speklappen aan beide kanten met cajunkruiden (niet teveel, anders worden de speklappen te zout) en druk ze daarna aan beide kanten in de panko, of in de paneermeel.

Bak de speklappen in middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin en knapperig.

Leg de speklappen na het bakken even op een stukje keukenpapier om het overtollige vet te absorberen.

Serveer direct.

Basisrecept: perfect gebakken speklappen

Eet smakelijk!

Basisrecepten, Hartige keuken, Wereldgerechten, Hollandse recepten, Hoofdgerechten, Vleesrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(12 stemmen)
13 reacties

Deel je reactie

  1. Jan Willem

    Kant en klaar gemarineerde speklapjes gehaald. Door eitje met peper en zout en daarna door de verkruimelde beschuit gesleurd. Super mals eindresultaat. Overtollig vet afgedept en na het bakken nog even in de oven warm gehouden. Superlekker gegeten 🤠 Speklappen paneren gaan we zeker nog eens doen!!!

  2. Bram

    Als je de speklappen na het kruiden eerst door losgeklopt ei haal blijft de paneermeel beter plakken en krijg je een lekker korstje

  3. michel

    Van het weekend de runderlappen in een braadpan boven op de houtkachel laten stoven, 2 vliegen in 1 klap, de kamer lekker warm en het stoofvlees boter mals

    1. Dat klinkt gezellig en heerlijk Michel! 🙂

  4. FM

    Nou alleen die cajunkruiden nog zelf samenstellen dan is ie toppie…

    Kant en klare cajunkruiden is nl. 66% zout (dus een beetje duur voor een hap zout)

    1. Miranda

      Ik koop altijd cajunkruiden zonder zout.Gewoon in de supermarkt te krijgen,net als andere varianten.Ik heb ook de kip-gehakt-en vleeskruiden zonder zout.Van Verstegen.

  5. Zwaluw

    Maar hoe lang laat je die speklapjes dan op staan?

    1. Ik kijk nooit op de klok, dus lastig te zeggen. In elk geval totdat ze goudbruin zijn aan beide kanten.

  6. Yvonne

    Opsturen, moet natuurlijk zijn proberen

  7. Yvonne

    Ga ik zeker een keer prboeren op deze manier.
    Maar ik zou ook heel graag willen weten hoe jouw moeder nou het stoofvlees zo zacht krijgt.

    1. Mijn moeder gebruikt altijd runderriblappen van de slager en ze stooft het vlees in de oven op lage temperatuur. Tijdens het stoven houdt ze het vocht tegen de kook aan. Ze laat het dus niet meer koken. Hier vind je nog meer handige tips Yvonne https://www.keukenliefde.nl/zo-maak-je-het-lekkerste-stoofvlees/. Succes ermee Yvonne! 🙂

      1. Yvonne

        Bedankt voor jouw antwoord Annemiek, ga ik opvolgen!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde