Crostini met bonen en ansjovis

Crostini met bonen en ansjovis

Deze crostini met bonen en ansjovis is het perfect hapje om te serveren als je eters op bezoek krijgt. Je gaat hier beslist indruk mee maken! Het recept is (wederom) van Gordon Ramsay die zelfs beweert dat wanneer je dit geproefd hebt, je crostini nooit meer op een andere manier wilt eten.

Gebruik voor dit recept het liefst cannellini bonen. De romige en nootachtige smaak van de cannellini bonen combineert fantastisch met de zilte ansjovis. Helaas kon ik in de winkel geen cannellini bonen vinden en gebruikte ik witte reuzenbonen. Ook dit smaakte fantastisch!

Ingrediënten voor 6 crostini’s
6 plakjes dungesneden brood (bijvoorbeeld ciabatta of een meergranenbol)
1 blikje cannellini bonen of witte reuzenbonen à 400 gram
Extra vierge olijfolie
1 knoflookteentje
10 zwarte olijven (liefst kalamata), ontpit en in plakjes gesneden
1/2 el rodewijn-azijn
2 el gehakte peterselie
4 stuks ansjovis filets uit blik, in stukjes gesneden
Zeezout en peper uit de molen

DSC_2151_800x536

Bereiding
Verhit een grillpan en bestrijk het brood aan beide kanten met olijfolie. Rooster het brood aan iedere kant circa 1-2 minuten totdat het brood mooie grillstrepen heeft.

DSC_2159_800x536

Pel het knoflookteentje en snijd doormidden. Wrijf het brood in met het opengesneden knoflookteentje. Het brood krijgt zo een subtiele knoflooksmaak.

DSC_2162_800x536

Verwarm in een klein pannetje de cannellini bonen en besprenkel royaal met olijfolie. Kneus de bonen lichtjes met een vork of een pureestamper en roer tot een smeuïg mengsel.

DSC_2155_800x536

Voeg de azijn, olijven, peterselie en naar smaak zout en peper toe.

DSC_2158_800x536

Verdeel de bonen over de crostini en leg daar de stukjes ansjovis bovenop.

Crostini met bonen en ansjovis

DSC_2167_800x536

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*