Fluweelzachte kerriezuurkool

Fluweelzachte kerriezuurkool

Dit is naar mijn mening de allerlekkerste manier om zuurkool te bereiden. Omdat deze kerriezuurkool lekkerder wordt naarmate hij langer opstaat – ik laat de zuurkool rustig 3 uur zachtjes stoven – is dit het ideale weekendgerecht. Pak bijvoorbeeld eens goed uit door de zuurkool te serveren met luchtige aardappelpuree, geglaceerde beenham met honing-mosterdsaus, verse ananas, knapperig uitgebakken spekjes en sappige rookworst. Succes gegarandeerd!

Bijgerecht – 4 personen – 10 minuten + 2 tot 3 uur sudderen

Ingrediënten

  • Pak zuurkool naturel
  • 1 grote ui, gepeld en gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 1 tl kerriepoeder
  • Pak ananassap of de siroop uit een blik ananas
  • Honing
  • 1 aardappel
  • Zonnebloem- of arachideolie

DSC_4235

Verder nodig
Fijne rasp en eventueel een sudderplaatje

Bereiding
Spoel de zuurkool in een vergiet met koud water af, om het ergste zuur kwijt te raken. Knijp de zuurkool daarna goed uit.

DSC_4239

Verhit een ruime pan met wat olie en fruit de ui, knoflook en kerriepoeder totdat de ui zacht is.

DSC_4242

Voeg de zuurkool toe en roer de zuurkool goed los. Voeg een flinke scheut ananassap toe (de zuurkool moet voor ongeveer 1/3 onder staan) en een flinke kneep honing.

Fluweelzachte kerriezuurkool DSC_4254

Een scheutje wijn is natuurlijk geheel optioneel, maar ik kon het niet laten… 🙂

DSC_4256

Breng de zuurkool op smaak met zout en peper. Zet de pan met de deksel erop, op het laagste vuur, of gebruik een sudderplaatje. Stoof de zuurkool in 2 tot 3 uur totdat hij heel zacht is. Roer af en toe even door en voeg wat ananassap toe, als de zuurkool te droog wordt.

Schil de aardappel en rasp hem heel fijn. Roer de aardappel de laatste 10 minuten van de bereidingstijd door de zuurkool.

DSC_4291 DSC_4294

De aardappel zorgt voor een mooie binding en maakt de zuurkool fluweelzacht van smaak en ongelofelijk smeuïg.

Eet smakelijk!

Comments

  1. Peter vink says:

    Goedendag ik lust geen ananas welke sap kan ik anders gebruiken of alleen water want de kerrie zuurkool ziet er lekker uit

    • Je kunt ook appelsap gebruiken, maar ik zou toch voor ananassap gaan. Je proeft er later niets van terug. Het zorgt er alleen voor dat de zuurkool milder en minder zuur smaakt.

  2. Heerlijk gerecht!!!!

  3. Marielle says:

    Hoi hoi!

    Ik kan niet vinden hoeveel kerrie hier in gaat?

Speak Your Mind

*