De lekkerste dips voor kaasfondue

Met drie kaaskoppen in huis is kaasfondue voor ons een echte feestmaaltijd. Ik vind het zo gezellig eten. De tafel mooi dekken en helemaal volzetten met lekkere dips zodat iedereen zichzelf kan bedienen. Het middelpunt op tafel is natuurlijk de kaasfondue, dus zorg ervoor dat iedereen er goed bij kan. Als je met een groot gezelschap bent zet dan meerdere kaasfondues op tafel. 

Zelf maken of kant-en-klaar

Je kunt de kaasfondue zelf maken, of kiezen voor een kant-en-klare variant. Ik heb jaren geleden weleens zelf kaasfondue gemaakt maar vond dat toch niet zo’n succes. Het is nog steeds een goed voornemen om dit nog een keer te proberen, maar heel eerlijk, ik gebruik net zo lief een kant-en-klare kaasfondue. Gemak dient tenslotte de mens en voor de smaak hoef je het niet te laten,  er zijn tegenwoordig genoeg lekkere kant-en-klare kaasfondues te vinden. PS Mocht ik toch nog een poging doen om hem zelf te maken en het resultaat echt goed zijn, dan ga ik het recept uiteraard met je delen.

Kaltbach kaasfondue

Wij hebben inmiddels al meerdere kaasfondues geproefd en de kaasfondue van Kaltbach is toch wel onze favoriet. De combinatie van de Zwitserse kazen Gruyère en Emmentaler geven een heerlijke smaak en textuur. Voor onze samenwerking met Hoogendoorn kaas (wij maken een jaar lang elke maand een nieuw recept met een van hun kazen of producten) kregen wij deze maand de Kaltbach kaasfondue opgestuurd dus een idee voor een nieuw artikel was snel gevonden.

Tips en dips voor de lekkerste kaasfondue

De lekkerste dips voor kaasfondue

Omdat je tijdens de kaasfondue nooit genoeg lekkere dips op tafel kunt zetten heb ik in dit artikel onze favorieten voor je op een rij gezet. Van kip, vlees en vega tot groente en fruit, je vindt voor ieder wat wils!

Hoogendoorn Kaas

Hoogendoorn Kaas is een kaashandel die wekelijks met een kraam in verschillende steden staan, maar je kunt hun kazen en producten ook online bestellen. Ze onderscheiden zich van andere kaasboeren doordat ze de kaas laten rijpen in hun eigen rijpingshuis. Daardoor ontwikkelt de kaas meer smaak met een lekkerder resultaat. Ben je benieuwd naar de vorige recepten die wij voor Hoogendoorn Kaas maakten, dit zijn ze op een rij:

Familiegerechten, Herfstrecepten, Tips, Winterrecepten, Kerstrecepten, Oud-en-nieuwrecepten, Paasrecepten, Sinterklaas recepten, Hoofdgerechten, Eenpansgerechten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Eén reactie

Deel je liefde

  1. Goa

    Ziet er heerlijk uit!
    Ik eet vaak kaasfondue en denk dat ik de mijne heb geperfectioneerd!
    Met knoflook gember ui sambal mango chutney sesamzaad etc.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde