Frans chocoladetaartje – Moelleux au chocolat

Frans chocoladetaartje - Moelleux au chocolatMoelleux au chocolat, oftewel een klassiek Frans chocoladetaartje met een zachte kern van chocolade. De ultieme afsluiting van een feestelijk diner!

Dessert voor 5 personen

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 120 g pure chocolade (minimaal 70% cacao) + 5 kleine blokjes pure chocolade
  • 110 g ongezouten roomboter + extra boter om in te vetten
  • 60 g bloem + extra bloem om te bestuiven

DSC_3205_800x522

Verder nodig
5 kleine vuurvaste soufflébakjes, kom, elektrische handmixer, aluminiumfolie, vershoudfolie

Bereiding
Smelt de boter en chocolade au bain-marie (boven een kom met heet water), of afgedekt in de magnetron en roer het door tot een glad, egaal mengsel. Laat iets afkoelen. Klop in een andere kom de eieren en suiker totdat ze heel lichtgeel, bijna wit en luchtig zijn.

DSC_3213_788x600

Roer het chocolademengsel door het eimengsel, blijf stevig kloppen zodat je geen roerei krijgt.

DSC_3218_734x600DSC_3220_800x555

Zeef de bloem erboven en spatel dit er voorzichtig doorheen.

DSC_3225_744x600

Dek de kom goed af met vershoudfolie en zet een nacht in de koelkast.

DSC_3227_768x600

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de soufflebakjes in met boter en bestrooi ze met bloem. Schud het overtollige bloem eruit. Vouw wat stevige stroken aluminiumfolie en leg die in de soufflebakjes, zo kun je de taartjes er na het bakken makkelijk uithalen.

DSC_3281_800x536

Schep de bakjes voor 3/4 vol met het chocolademengsel (dit gaat makkelijk met een ijsschep) en druk in ieder bakje een brokje pure chocolade.

DSC_3288_647x600

Zet de bakjes in de oven en bak ze ongeveer 15 minuten. Ze moeten gerezen zijn met lichte barsten in de bovenkant.

Frans chocoladetaartje - Moelleux au chocolat

Laat ze even afkoelen. Til ze dan met behulp van het folie uit de bakjes en leg ze op een bord. Als je ze nog niet uit het bakje kunt tillen, laat ze dan nog even verder afkoelen.

Frans chocoladetaartje - Moelleux au chocolat

Bestrooi de chocoladetaartjes met poedersuiker en garneer eventueel met een blaadje munt en wat verse frambozen. Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*