Frietje kapsalon

Frietje kapsalon

Het vooral onder jongeren bekende frietje kapsalon wilde ik nu ook weleens proberen en besloot om hier mijn eigen variant op te maken. Potjandikkie, wat is dit lekker! Ik begrijp direct waarom dit gerecht zo populair is.

Hoofdgerecht voor 2 personen

Ingrediënten

  • 200 g shoarmavlees
  • 1/2 rode ui, in dunne halve ringen gesneden
  • 1/2 rode paprika, in dunne repen gesneden
  • 1/3 winterpeen, geschild en geraspt
  • 2 grote aardappels, gewassen en in frietjes gesneden
  • knoflooksaus
  • 2 plakken cheddarkaas, of handje geraspte kaas
  • IJsbergsla om erbij te serveren

DSC_7725_600x402

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de aardappelfrietjes over een bakblik bekleed met bakpapier en besprenkel met olijfolie en grof zeezout. Hussel met je handen door elkaar zodat alles bedekt is met een dun laagje olie.

DSC_7731_600x402

Verdeel ze los van elkaar op het bakblik en bak ze 25 tot 30 minuten in de oven of totdat ze beginnen te kleuren. Draai ze halverwege de baktijd een keertje om.

DSC_7739_600x402

Bak ondertussen het shoarmavlees in een koekenpan totdat het gaar is.

DSC_7736_600x402

Vet een ovenschaal in en leg op de bodem een laagje frietjes gevolgd door een laagje shoarmavlees, wortel, paprika, ui en begin dan weer van voor af aan tot alles op is.

DSC_7750_600x402

Eindig met de groenten en lepel hier wat knoflooksaus overheen en tot slot de plakken of geraspte kaas.

DSC_7753_600x402

Frietje kapsalon

Zet de oven op grillstand en laat de kaas in enkele minuten smelten.

Frietje kapsalon

Serveer met knapperige ijsbergsla. Eet smakelijk!

Tip
Probeer ook eens deze variant: kipsalon met kipfilet en kleine krielaardappeltjes.

Het frietje kapsalon is ontstaan in 2003 Nathaniël Gomes, de Kaapverdische eigenaar van de Rotterdamse kapsalon Tati aan de Schiedamseweg, bij de even verderop gelegen shoarmazaak El Aviva een lunchschotel liet samenstellen met daarin al zijn favoriete ingrediënten. Het werd een regelmatige bestelling, die daarmee de aanduiding ‘kapsalon’ kreeg. Het gerecht is erg populair onder jongeren en is in veel Nederlandse en Belgische cafetaria’s en shoarmazaken te verkrijgen. Bron: Wikipedia

Comments

  1. Hoi. Ik maak al een tijdje lekkere recepten van jou ,maar nu heb ik een vraagje ,mijn man heeft hoog cholesterol en hoge bloeddruk zit er in jou recepten veel vet of zout ??
    En hoe zou ik dat kunnen aanpassen ?? Kan ik bevoorbeeld in plaats van gewone mayonaise , half volle mayonaise gebruiken voor de knoflook saus en de heksekaas

    Gr helene

  2. Een tipje.
    Er zijn nogal wat recepten waar je een bouquet garni of kruiden moet toevoegen die je er later weer moet uit vissen, lastig. Ik stop deze in een leeg knoflooknetje en als je gerecht klaar is haal je dit er gemakkelijk weer uit. Gewoon in de afwas en weer bruikbaar.

  3. geert van haren says:

    Hallo allemaal ik heb mij net aangemeld en ben echt benieuwd hoe het mij hier zal bevallen.
    Mijn kook interesse is groot en ik heb al wat intresante recepten gezien ik moet alleen nog even erachter komen hoe ik die terug vindt, maar dat komt wel goed denk ik.
    Groetjes Geert

  4. Elisa says:

    Hmm het heeft ons goed gesmaakt! Van de week het recept met quinoa en geitenkaas maken, ben benieuwd 🙂

Speak Your Mind

*