Gegrilde entrecote met spicy chilisalsa

Gegrilde entrecote met spicy chilisalsa

Dit makkelijke en stoere gerecht zet je in minder dan 30 minuten op tafel. Gegrilde entrecote met spicy chilisalsa! Investeer zeker in een goed stuk vlees van de slager, want dat proef je zeker terug. In de winter bereidt je het vlees in de grillpan en in de zomer gooi je het natuurlijk gewoon buiten op de barbecue. De hete, pittige smaak van de chilisalsa vraagt om een goed glas gekoeld bier!

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 4 stuks entrecote à 225 g per stuk
  • 4 grote rode pepers
  • 3 kleine puntpaprika’s (geel, oranje en rood)
  • 1 knoflookteentje, fijngehakt
  • Paar takjes koriander, fijngehakt
  • Extra vergine olijfolie
  • Zonnebloemolie
  • Zeezout en peper uit de molen
  • Sla, bijvoorbeeld rucola of veldsla
  • Eventueel wat rode wijnazijn

DSC_0727_800x536

Verder nodig
Grillpan

Bereiding
Haal het vlees een uur van tevoren uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Verhit de ovengrill. Verdeel de pepers en paprika’s over een bakblik bekleed met bakpapier en schuif onder de grill. Laat het vel donker tot zwart kleuren, keer ze dan om en laat de andere kant ook kleuren.

DSC_0741_800x536

Haal uit de oven en laat iets afkoelen. Trek dan het vel eraf en verwijder de zaadlijsten.

Hak de paprika’s en pepers fijn. Kerf een kruisje in de bovenkant van de tomaten en dompel ze enkele seconden onder in kokend water, niet te lang anders wordt het snot.

DSC_0732_800x536

Trek het vel van de tomaten, knijp het vocht en zaad eruit en hak de tomaten fijn. Voeg samen met de knoflook en koriander toe aan de paprika’s en pepers. Breng de chilisalsa op smaak met wat olijfolie, eventueel een druppeltje rode wijnazijn, zeezout en peper.

DSC_0746_705x600

Dep het vlees goed droog met keukenpapier en wrijf het vlees in met wat zonnebloemolie, zout en peper. Laat de grillpan goed heet worden. Leg de entrecotes in de grillpan en grill ze aan iedere kant circa 1 tot 2 minuten.

DSC_0766_800x536

Het vlees moet rosé blijven vanbinnen. Haal het vlees uit de pan en laat een minuut rusten. Breng de sla op smaak met wat olijfolie, zout en peper. Serveer de entrecote met de chilisalsa en wat sla.

Gegrilde entrecote met spicy chilisalsa

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*