Gegrilde groenten – heerlijk zomers bijgerecht

Gegrilde groenten

Deze gegrilde groenten vind ik zo ontzettend lekker dat ik ze enkel als hoofdgerecht zou kunnen eten. Door de groenten te grillen komt de verrukkelijke zoete smaak naar boven. Serveer bijvoorbeeld met deze hele kip in zoutdeegkorst en het wordt zomaar een maaltijd om nooit te vergeten.

Bijgerecht – 4 tot 6 personen 

Ingrediënten
2 courgettes, in lange plakken gesneden
1 aubergine, in lange plakken gesneden
2 rode paprika’s, in brede repen gesneden
1 venkel, harde kern aan de onderkant verwijderd en in plakken gesneden
Bosje groene asperges, harde onderkant verwijderd
Bos lente-uitjes, aanzet verwijderd en in drieën gesneden
2 trossen trostomaatjes
Handvol verse basilicumblaadjes
Goede extra vierge olijfolie
Balsamicoazijn
Fleur de sel, of zeezout uit de molen

DSC_9438_800x536

Verder nodig
Grillpan (liefst twee grillpannen zodat het sneller gaat)

Bereiding
Hussel de groenten in een grote kom om met wat olijfolie. Verhit de grillpan totdat hij heet is en rooster de groenten aan beide kanten totdat ze mooie, donkere grillstrepen hebben.

DSC_9442_680x600

DSC_9446_800x536

DSC_9449_800x536

DSC_9453_800x475

DSC_9468_800x514

DSC_9475_800x546

DSC_9490_800x551

Leg de groenten op een bord en bestrooi met wat fleur de sel. Ga zo door totdat alle groenten geroosterd zijn. De trostomaatjes rooster je aan de tros, in zijn geheel. Besprenkel de schaal groenten met olijfolie en druppel er wat balsamico overheen. Garneer met de basilicumblaadjes en serveer.

Gegrilde groenten

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*