Glutenvrij genieten: lasagne

Glutenvrij genieten: lasagne

Ooit, toen ik net het huis uit was, kreeg ik er geen genoeg van. Lasagne at ik het liefst alle dagen.

Nu mijn favorietenlijst metersdik is, is mijn geliefde lasagne een beetje uit beeld geraakt. Maar oude liefde roest niet! Dus eet ik vandaag maar weer eens heerlijk lasagne – en wel glutenvrij, zodat iedereen ervan kan genieten. Enjoy!

Hoofdgerecht voor 4 personen — 20 minuten + 45 minuten in de oven — glutenvrij

Ingredienten

  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 rode paprika, zaadlijst verwijderd en in kleine blokjes gesneden
  • 1 kleine/middelgrote courgette, in kleine blokjes gesneden
  • 300 g mager rundergehakt
  • Scheut droge witte wijn (optioneel)
  • 1 pak gezeefde tomaten à 500 g
  • Zout en peper uit de molen
  • Snuf suiker
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 pak Schär glutenvrije lasagnebladen
  • 1 bol mozzarella, in plakken gesneden
  • Flinke handvol geraspte oude kaas

Verder nodig
Ovenschaal

Bereiding
Verhit een grote koekenpan of hapjespan met wat boter of olie en fruit de ui, knoflook, kruiden en groenten, totdat ze zacht maar niet gekleurd zijn. Voeg het gehakt toe en bak rul. Breng goed op smaak met peper en zout. Blus af met een scheut witte wijn en laat even inkoken. Voeg de gezeefde tomaten toe, vul het lege pak voor 1/3 met water, schud krachtig om en voeg ook toe. Breng de saus goed op smaak met zout, peper en een snuf suiker. Laat de saus een minuut of vijf zachtjes pruttelen.

Bereid de lasagnebladen zoals aangegeven staat op het pak. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in. Maak laagjes in de ovenschaal van achtereenvolgens wat tomatensaus, oude kaas en lasagnebladen. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn, eindig met de crème fraîche, mozzarella en de overige oude kaas.

Bak de lasagne 45 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin is en de lasagnebladen gaar zijn.

Glutenvrij genieten: lasagne

Laat voor serveren minimaal tien minuten afkoelen. Serveer met een frisse groene salade.

Eet smakelijk!

Comments

  1. Oh dit ziet er goed uit! Ik heb nog nooit glutenvrije lasagne gegeten, snel maar eens uitproberen!

Speak Your Mind

*