Ham-kaascroissants

Ham-kaascroissants

Op zondagmorgen kun je me niet blijer maken dan met vers afgebakken ham-kaascroissants. Het liefst deze zelfgemaakte variant, gevuld met een romig ham-kaasmengsel gemaakt van Turkse yoghurt!

Oké, echt slank worden ze hier niet van, maar wel heel erg lekker. Ik neem er dus twee. Ha! Tijd om schaamteloos te genieten! 

Ingrediënten

  • 1 blikje kant-en-klaar croissantdeeg (voor 6 croissants)
  • 2 flinke el Turkse yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • 2 plakjes beenham, in smalle repen gesneden
  • 30 g geraspte kaas + extra om te bestrooien
  • Paar sprietjes bieslook, fijngeknipt

Ham-kaascroissants-8208

Verder nodig
Bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak het blikje croissantdeeg open en rol het croissantdeeg uit. Meng de yoghurt, mosterd, beenham, kaas en bieslook (houd wat achter voor garnering) door elkaar en verdeel over het deeg. Rol de croissants op en bestrooi de bovenkant met de extra kaas.

Bak circa 10 minuten in de oven, of totdat de bovenkant goudbruin is. Bestrooi met de achtergehouden bieslook en serveer.

Ham-kaascroissants

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*