Italiaanse plaattaart met gegrilde groenten

Italiaanse plaattaart met gegrilde groenten

De lekkerste gerechten maak je met weinig en goede ingrediënten. Combineer wat bladerdeeg, gegrilde groenten, pesto en Parmezaan e qui; je serveert zomaar deze verrukkelijk smakende Italiaanse plaattaart!

Ik maakte dit gerecht met wat overgebleven geroosterde groenten en kip van een heerlijk feestmaal de dag ervoor ( ongelofelijk maar waar, maar we zijn tenslotte maar met z’n drieën). Gooi dus nooit restjes eten weg, want je tovert er razendsnel de allerlekkerste gerechten mee op tafel!

Hoofdgerecht – 2 tot 3 personen – 30 minuten

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 2 el groene pesto
  • Flinke handvol geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/3 recept gegrilde groenten en eventueel een restje overgebleven kip
  • 2 el pijnboompitten
  • Paar blaadjes basilicum om te garneren
  • Bloem om aanrecht te bestrooien

DSC_9536_800x511

Verder nodig

  • Bakpapier, deegroller

Bereiding
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze, op een licht met bloem bestoven werkvlak, uit tot een grote vierkante lap. Leg de lap op een met bakpapier bekleed bakblik. Kerf het bladerdeeg rondom in met een mes, cica 2 cm van de rand af. Bestrijk het bladerdeeg binnen de rand met pesto en bestrooi royaal met de kaas.

DSC_9546_800x503

DSC_9551_800x501

Leg de gegrilde groenten bovenop de kaas en strooi de pijnboompitten erover.

DSC_9554_800x451

Bak ongeveer 20 minuten in de oven, of totdat de bladerdeegrand is gerezen en goudbruin is. Garneer de plaattaart met de blaadjes verse basilicum en snijd in stukken.

Italiaanse plaattaart met gegrilde groenten

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*