Kipsalon

Kipsalon

Na het succes van de kapsalon is het nu tijd voor een lekkere en iéts gezondere variant, de kipsalon! In plaats van shoarma gebruik ik kipfilet en de friet vervang ik door smaakvolle krieltjes. 

Hoofdgerecht voor 4 personen – 20 minuten

Ingrediënten

  • 3 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 1 zak voorgekookte kleine krieltjes
  • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
  • 1/2 ui, in halve ringen gesneden
  • 1/2 krop ijsbergsla, in smalle repen gesneden
  • 1 portie zelfgemaakte sladressing (of zelfgemaakte knoflooksaus)
  • 1/2 bos lente-ui, in ringen gesneden
  • Zakje geraspte kaas
  • Paprikapoeder
  • Zonnebloem- of arachideolie

Verder nodig
4 stuks aluminiumschaaltjes, of een grote ovenschaal

Bereiding
Verhit een grote koekenpan met wat olie en bak de kip met wat paprikapoeder, zout en peper op hoog vuur goudbruin. Schep de kip uit de pan op een bord en zet opzij. Bak in dezelfde pan de krieltjes met paprikapoeder, zout en peper. Voeg eventueel wat extra olie toe. Voeg de laatste 2 minuten de paprika en ui toe en bak mee totdat alles gaar is en de groenten zacht zijn. Verwarm de oven voor op 225 graden. Verdeel de sla over de aluminiumbakjes (houd wat sla achter) en druppel er wat dressing overheen. Verdeel de krieltjes, kip en lente-ui eroverheen en druppel er weer wat dressing over (houd ook wat dressing achter).

Je kunt de salade ook pas over het gerecht verdelen als het uit de oven komt, maar ik vind het juist lekker als de sla zachtjes gesmoord wordt in de sladressing. Bestrooi tot slot met de geraspte kaas en zet de bakjes in de oven, totdat de kaas gesmolten is.

Kipsalon

Serveer de kipsalon met de achtergehouden sla en de dressing. Eet smakelijk!

Comments

  1. Jacqueline says:

    Vanavond gegeten en dit is ook weer een blijvertje !

  2. Annemiek, het was toppie! (Ik heb alleen toch stiekem friet gebruikt….sorry )
    We zullen dit vaker doen !!

  3. Kan je de krieltjes en kip ook een dag van te voren bereiden?

  4. Hallo

    Dit smaakte ook weer overheerlijk.

  5. Ria Blom says:

    Ontzettende leuke rubriek met heerlijke recepte

  6. Heerlijk je recepten, ik heb er al heel veel gemaakt, zie uit naar je mail waar ik weer nieuwe recepten in vind..
    Super hoor

  7. kan je het ook met champignons maken? ik hou niet van paprika!

  8. Heidy & Marijn Kok says:

    We aten het voor het eerst op mama’s kookdag. Eerst dacht ik “bakkes” maar toen ik het eenmaal nam toen had ik direct iets van lekkker en gaf daarom ook direct een 10+!!☺😊😀👍👌

  9. Vanavond gegeten met fervent kapsalon fan, zoon van 19. Moest meer kaas over, vond hij. Maar ik vond het heerlijk! Ook de knoflooksaus gemaakt. Mmm, lekker pittig!

  10. Gemaakt met de zelfgemaakte sladressing. Aanrader! Zelfs mijn zeer kritische dochter had haar bord in no time leeg.

  11. kirsten says:

    Hebben het net gegeten! Wat was het heerlijk!! Wij hebben het wel met patat gegeten ipv aardappeltjes

  12. Johanna Kranenburg-visscher says:

    wil dit ook al een tijdje maken maar kan nergens deze bakjes vinden action heeft alleen nog de kleintjes en de hema heeft ze ook niet waar zijn ze wel te krijgen

  13. Wat een ontzettend heerlijk recept! Ik kijk vaak op internet voor nieuwe recepten en probeer regelmatig iets nieuws uit maar vaak is het het net niet! Maar dit recept vond ik zo ontzettend lekker, en met mij nog 2 gezinsleden. 1 vond het iets minder, maar dat is dan ook een moeilijke eter. Deze blijft erin! En op de site staan nog veel meer lekkere recepten. Tip voor dit recept: gebruik gerookte paprikapoeder. Net dat beetje extra’s.

  14. Gisteren gemaakt, het was echt heerlijk ! heb alleen nog een klein beetje shoarmakruiden bij de kip gedaan !
    Ben een fan van je site; heel overzichtelijk met de foto’s. Net vroeg mijn puberdochter nog wanneer we weer
    Die heerlijke Panzanella salade gaan eten !!!

  15. De Kapsalon-kipfile is al jaren verkrijgbaar in elke shoarmatent.

  16. Zelfgemaakte knoflooksaus is klaar, kaas is geraspt. Zo nog even ijsbergsla kopen… Dit recept staat voor vanavond op het menu; zo benieuwd!

  17. lya va gelder says:

    Hoi Annemiek,

    Heb het recept gemaakt en de daarbij
    behorende knoflooksaus. Heerlijk.

    Heb nog wel wat cayenne-en knoflookpeper
    toegevoegd.

    Begrijp nu wat Prins Bernhard ooit zij,over gebakken
    aardappelen moet paprikapoeder wordt de kleur zo
    mooi.

    Inderdaad ze worden een tikkie oranje.
    Leuk voor op Koningsdag.

    Hier is het een blijvertje

    Groetjes Lya

  18. Echt super recept!!!!

  19. Ada Catsman says:

    Heerlijk ik smul nu al

  20. Wij hebben het ook vanavond gegeten. Heerlijk.

  21. Désirée pont says:

    Vandaag gemaakt. Mmm, het was heerlijk. En ook de dressing ga ik vaker maken en gebruiken.

  22. Miranda Hermsen says:

    Zelfs mijn ouders van in de zeventig zijn fan van dit gerecht!!

  23. Liza Yvonne Bijker-Kramer says:

    Goede idee van jou.

  24. Hoi Debbie, wat een goed idee om dit te eten tijdens de voetbalwedstrijd! Het is inderdaad een perfect schootgerecht. En inderdaad wat lichter, maar zeker niet minder lekker! 🙂

  25. Debbie Dijkdrent says:

    Een makkelijke hap, zondag tijdens de voetbal gaat deze in de herhaling. Dat het een ‘lichtere’ versie is van de ouderwetse kapsalon, maakt mijn schuldgevoel minder erg 😉

Speak Your Mind

*