Meringue

Meringue

Meringue maken is ontzettend simpel en bovendien erg leuk. Je kunt deze gedroogde eiwitschuimpjes eten als zoete lekkernij, maar ook gebruiken voor heerlijke desserts. Wat dacht je bijvoorbeeld van de bekende Eton mess, waarin verkruimelde schuimpjes door geklopte slagroom worden geroerd en worden geserveerd met verse aardbeien. Of maak een heerlijk schuimgebakje door twee meringues op elkaar te drukken met wat geklopte slagroom ertussen. Rond de kerst kun je er kransjes van spuiten en met een lintje in de kerstboom hangen!

Ingrediënten

  • 100 g eiwit*
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 200 g poedersuiker

*De eidooiers kun je gebruiken voor een ander recept, zoals bijvoorbeeld deze crème brûlée of invriezen en bewaren voor later gebruik. 

Verder nodig
Vetvrije kom, elektrische handmixer, bakpapier, eventueel een spuitzak

Bereiding
Verwarm de oven voor op 80 graden.

Klop de eiwitten met de mixer en voeg langzaam de kristalsuiker toe. Klop de eiwitten totdat er stijve, dikke pieken ontstaan. Spatel de poedersuiker erdoor.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep de meringue met twee lepels in kleine hoopjes op het bakblik, of gebruik een spuitzak om bijvoorbeeld kransjes mee te spuiten.

Bak de meringues circa 2 uur in de oven, of net zolang totdat de buitenkant van de meringues gedroogd is. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Enjoy!

Basisrecepten, Wereldgerechten, Zoete keuken, Franse recepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(1 stemmen)
4 reacties

Deel je reactie

  1. Hoi Mandy,

    Eiwit wordt vanzelf wit als je het stijf klopt. Fijne kristalsuiker is ook wit, dus deze heeft verder geen invloed op de kleur. Wat voor kleur hadden jouw meringues?

    1. Katty Noël

      Hoi,
      Kan het niet liggen aan het feit dat Mandy misschien kristalsuiker heeft gebruikt? In feite moet er bloemsuiker worden gebruikt, de uitleg (ingrediënten) geeft kristalsuiker aan, maar de foto toont bloemsuiker. Ikzelf gebruik ook altijd bloemsuiker, en de meeste recepten geven dat ook aan.
      Groetjes,
      Katty

      1. Hoi Katty, bedankt voor je reactie. Dit was één van mijn allereerste meringue recepten en inmiddels heb ik de receptuur wat gewijzigd. Bovenstaand recept is dan ook aangepast. 🙂

  2. mandy

    hoi hoi

    ik heb het geprobeerd maar het is bij mij niet wit geworden wat ik ook probeerde.. wat zou dat kunnen zijn?

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde