Mexicaans gehaktbrood

Mexicaans gehaktbrood

Kleurrijke en pittige gerechten, vol van smaak zijn typerend voor de Mexicaanse keuken. Dit Mexicaanse gehaktbrood ziet er niet alleen ontzettend feestelijk uit, het is ook heel snel klaar te maken en smaakt verrukkelijk!

Heb je nog gehaktbrood over? Koud gehaktbrood smaakt de volgende dag heerlijk op je boterham als lunch!

Hoofdgerecht – 6 personen – 15 minuten + 45 minuten oventijd

Ingrediënten
800 g rundergehakt
2 sneetjes witbrood (zonder korst) of 1 oudbakken pistoletje, verkruimeld
1 ei
1 rode paprika, ontzaad en in kleine blokjes gesneden
1 klein blikje mais, uitgelekt
Paar lente-uitjes, in smalle ringen gesneden
2 el Mexicaanse kruidenmix, gekocht of zelfgemaakt*
4 jalapenopepers uit een pot, fijngehakt
2 tenen knoflook, uitgeperst
4 el tomatenketchup (ik gebruikte tomatenpuree, maar ketchup is lekkerder)
Zout en peper
Flinke handvol geraspte kaas
Flinke handvol tortilla chips

DSC_5612_800x536

*Voor de Mexicaanse kruidenmix
2 tl chilipoeder
2 tl paprikapoeder
2 tl knoflookpoeder
2 tl uienpoeder
2 tl oregano
2 tl komijnpoeder

DSC_5609_800x536

Bereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Meng het gehakt in een grote kom met alle ingrediënten, behalve de tortillachips en kaas en houd wat lente-ui achter voor garnering.

DSC_5627_800x536

Leg het gehakt op het bakblik en vorm er met je handen een gehaktbrood van. Verkruimel de tortillachips grof met je handen en meng ze met de kaas. Verdeel het tortilla-kaasmengsel over het gehaktbrood en druk het lichtjes aan.

DSC_5665_800x536

Bak het gehaktbrood 45 minuten in de oven. Laat voor het aansnijden iets afkoelen. Serveer het gehaktbrood op een mooie schaal en bestrooi met de achtergehouden lente-ui.

Mexicaans gehaktbrood

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*