Mieks Special: broodje warm vlees

Mieks Special: broodje warm vlees

Ben jij ook zo dol op luxe belegde broodjes? Vooral in het weekend geniet ik graag van dubbeldik belegde broodjes die avondvullend zijn. Eventueel met een kom dampende soep van de dag erbij, hoewel dat bij dit broodje eigenlijk niet nodig is. Maak kennis met mijn gloednieuwe zalige-zaterdagavond-ongegeneerd-languit-op-de-bank-voor-de-tv-hangen-met-het-bord-op-de-schoot-gruwelijk-lekker-ontspannen-genieten-gerecht!

Voor dit recept gebruik ik het liefst een restje gebraden beenham die ik zelf in wat dikkere plakken snijd. Maak je dit broodje voor meerdere personen? Braad dan gerust een hele beenham (ik gebruik meestal dit basisrecept) Die komt gegarandeerd op!

Lunch of hoofdgerecht voor 2 personen — 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 vers bakkersbroodjes
  • Restje gebraden beenham, in plakken gesneden
  • 1 bakje champignons, in plakjes gesneden
  • 1 rode paprika, in smalle repen gesneden
  • 1 ui, in smalle ringen gesneden
  • Klein bakje taugé
  • Pindasaus, zelf maken of kant-en-klaar
  • Olie of boter om in te bakken
  • Eventueel om erbij te serveren een groene salade

Verder nodig
Grillpan, koekenpan

Bereiding
Bereid of verwarm de pindasaus.

Verhit de grillpan en gril de plakjes beenham kort aan beide kanten, totdat ze mooie grillstrepen hebben.

Verhit de koekenpan met wat boter of olie en bak op hoog vuur de ui, champignons en paprika, totdat ze geslonken en goudbruin zijn. Zet het vuur uit en roer de taugé erdoor. De restwarmte is voldoende om de taugé iets zachter te maken, maar wel knapperig te houden.

Snijd de broodjes open (besmeer de snijkanten eventueel met boter) en beleg de onderste helft met plakken gegrilde beenham. Beleg royaal met het groentemengsel en een lepel pindasaus. Serveer eventueel met een groene salade.

Mieks Special: broodje warm vlees

Enjoy!

Speak Your Mind

*