Beenham uit de oven

Gesponsord — Mijn moeder maakt de allerlekkerste gebraden beenham uit de oven. Jarenlang heb ik geprobeerd haar beenham te overtreffen door alles uit de kast te trekken. Ik experimenteerde naar hartelust met honing, mosterd, whisky, bruine suiker, melk; allemaal smaakmakende ingrediënten voor een heerlijke beenham.

Maar niet dé lekkerste. Want dat is nog steeds die van mijn moeder. Haar recept had niet eenvoudiger kunnen zijn: stukje wortel, stukje ui, verse rozemarijn en laurierblad. Meer heb je echt niet nodig.

Kookvideo's, Seizoen, Basisrecepten, Vleesrecepten, Winterrecepten, Herfstrecepten, Hartige keuken, Mannenvoer, Hoofdgerecht

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Deze LG combimagnetron heeft ook gewone convectie (boven- en onderwarmte) Marleen. 🙂 Daar kun je de beenham ook prima mee bereiden, hetelucht gaat alleen iets sneller. Succes en ben benieuwd hoe hij smaakt. Leuk om te horen dat de boerenkool bruschetta ook goed is bevallen. Toppie! 🙂

  2. Marleen

    Kan dit ook in gewone oven? Ziet er fantastisch uit! Crostini met boeren kool was zalig en bijzonder…..thanks!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin