Mosterdsaus (warm)

MOSTERDSAUS (WARM)
Deze romige mosterdsaus is echt om je vingers bij af te likken! Hij smaakt heerlijk bij een stukje gehaktbrood, varkenshaasje of een lekkere varkenskarbonade. Bovendien is deze mosterdsaus snel en makkelijk klaar te maken!

Ik gebruikte dit keer een restje zelfgemaakte fond uit de diepvries. Wanneer wij zelf fond maken vullen we, naast gewone diepvriesbakjes, ook altijd een paar diepvrieszakken voor ijsblokjes. Zo hebben we altijd een handig doseerbaar blokje zelfgemaakte fond achter de hand voor soepen en sauzen. Je kunt natuurlijk ook prima een pot fond uit de supermarkt gebruiken. De fond die je dan eventueel overhoudt kun je dus prima invriezen in ijsblokzakjes!

Wij aten deze keer de mosterdsaus bij een heerlijke plak gehaktbrood, rosti en een groene salade.

Ingrediënten
200 ml slagroom
200 ml runderfond (zelfgemaakt of een pot)
1 of 2 el mosterd naar smaak

DSC_2372_800x536
Bereiding
Doe de slagroom en de fond in een pannetje en breng aan de kook. DSC_2374_800x536
Laat dit tot de helft inkoken. Hoe groter de pan, hoe sneller dit gaat. Voeg dan eerst één eetlepel mosterd toe en proef! Voeg dan eventueel nog een eetlepel mosterd toe en warm alles nog heel even door.

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*