Nasi goreng met reepjes omelet

Nasi goreng met reepjes omelet

Ik ben echt dol op deze eenvoudig te maken nasi goreng met reepjes omelet! Ik maak altijd een grote hoeveelheid zodat we er twee dagen van kunnen eten.

Je kunt de nasi goreng eventueel nog uitbreiden met sateetjes, pindasaus, wat tafelzuur zoals atjar of augurken, gefrituurde uitjes, kroepoek en rolletjes ham. Op deze manier maak je van deze eenvoudige nasi goreng een waar feestmaal!

Ingrediënten
Gaar gekookte en afgekoelde witte rijst
Handje witte kool, geschaafd
Handje taugé
1 prei, gewassen en in halve ringen gesneden
1 sjalotje, gepeld en fijn gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst of in dunne plakjes
Ketjap manis
Zonnebloemolie
2 eieren
Peper en zout

DSC_8051_800x536

Verder nodig
Wokpan

Bereiding
Klop de eieren los met wat peper en zout. Verhit wat olie in de wokpan en giet het eimengsel in de wok. Maak direct een draaiende beweging zodat je het ei zo dun mogelijk verdeelt.

DSC_8055_800x536

Zet het vuur direct uit zodra de omelet gestold is en bewaar de omelet zolang op een bord. Veeg de wok schoon met een stukje keukenpapier en verhit opnieuw met een scheutje olie. Fruit het sjalotje en knoflook totdat ze zacht zijn op laag vuur. Voeg dan de witte kool en prei toe en zet het vuur hoger. Bak totdat ze zacht zijn. Voeg tenslotte de taugé en de rijst toe en roerbak alles totdat de rijst door en door warm is.

DSC_8079_800x536

Breng op smaak met ketjap manis en eventueel wat sambal oelek.

DSC_8083_800x536

Rol de omelet op en snijd in repen. Serveer de nasi goreng met de omelet.

DSC_8091_800x536

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*