Pannenkoeken met champignonragout

Pannenkoeken met champignonragout

Nu de dure en overdadige decembermaand weer achter ons ligt mag het allemaal wel weer wat minder. We snakken naar eenvoudige gerechten die niet veel geld kosten. Deze pannenkoeken gevuld met champignonragout zijn goedkoop, lekker en ontzettend voedzaam.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Ingrediënten
1x recept voor pannenkoekbeslag
Grote bak champignons, in plakjes gesneden
Paar takjes peterselie, fijngehakt
Paar plakjes ham, in repen gesneden
50 gram ongezouten roomboter
60 gram bloem
1 liter kippenbouillon (van 2 bouillontabletten)
Zout en peper
Vloeibare bakboter

Bereiding
Bak de pannenkoeken volgens recept, maar voeg extra de helft van de ham en peterselie toe aan het beslag.

DSC_9110_800x509

DSC_9113_800x536

Houd de pannenkoeken warm in een voorverwarmde oven op 80 graden. Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Bak de bloem enkele minuten zachtjes mee zodat de bloem kan garen.

DSC_9117_800x536

Voeg al roerend, zoveel bouillon toe (je hoeft dus niet alle bouillon te gebruiken) totdat je een dikke saus hebt.

DSC_9120_800x536

DSC_9123_800x536

Zet het vuur laag en roer de champignons door de ragout.

DSC_9124_800x536

Laat de champignons in de ragout zacht worden. Het vocht uit de champignons zorgt ervoor dat de saus wat dunner wordt. Je kunt natuurlijk ook de champignons eerst bakken en daarna pas toevoegen aan de ragout. Het vocht is dan al uit de champignons, dus mag de saus wat dunner zijn. Roer op het laatste moment de overige peterselie en ham erdoor en breng de ragout eventueel verder op smaak met zout en peper.

DSC_9126_800x536

DSC_9127_800x554

Schep in iedere pannenkoek wat champignonragout en serveer direct.

DSC_9134_800x536

Eet smakelijk!

Comments

  1. Lekker recept! Bij gebrek aan ham hebben we een gebakken uitje en knoflook toegevoegd aan de ragout voor wat extra smaak. Was heerlijk!

Speak Your Mind

*