Penne met champignonroomsaus

Penne met champignonroomsaus

Een eenvoudige klassieker die nooit verveelt en waar iedereen dol op is: penne met champignonroomsaus!

Hoofdgerecht – 4 personen – 20 minuten

Ingrediënten

  • 400  g penne
  • 500 g champignons, schoongemaakt en in kwarten gesneden
  • 1 grote ui, gepeld en gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gepeld en uitgeperst
  • Klein bosje peterselie, fijngehakt
  • Olijfolie
  • Eventueel scheutje droge witte wijn
  • 1 flesje kookroom
  • Stuk Parmezaanse kaas, geraspt

DSC_3290_800x506

Bereiding
Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook voor de pasta en kook de pasta beetgaar.

Verhit een grote koekenpan of hapjespan met wat olie en fruit op laag vuur de ui en knoflook totdat ze zacht zijn. Voeg wat zout toe.

DSC_3293_800x536

Zet het vuur hoog en voeg de champignons toe. Breng goed op smaak met zout en peper en bak de champignons totdat het vocht verdampt is en ze licht beginnen te kleuren.

DSC_3295_800x536

Blus eventueel af met een scheutje witte wijn, laat kort even inkoken en voeg de kookroom toe.

DSC_3302_800x571

Zet het vuur iets lager en laat de saus enkele minuten zachtjes pruttelen. Proef de saus en breng eventueel weer op smaak met zout en peper.

Giet de pasta af en voeg de penne samen met de peterselie toe aan de saus.

DSC_3309_800x536

Schep voorzichtig om en serveer direct. Bestrooi de penne tot slot met wat geraspte Parmezaanse kaas.

DSC_3317_800x536

Eet smakelijk!

Comments

  1. christiane says:

    Vandaag deze weer gemaakt net extra scampi en een half potje rode pesto erdoor. Hemels!!!!

  2. Ziet er goed uit, ik denk dat ik er stukjes gerookte zalm doorheen doe en om de saus niet al te zwaar te maken voeg ik die aan het eind toe…

  3. Hij staat voor deze week weer op het menu! Ontzettend lekker! Ik door er nog wat stukjes kip in 🙂

  4. Ik heb de penne met champignonroomsaus gemaakt en hij was heerlijk bedankt

Speak Your Mind

*