Pizza quattro stagioni

Pizza quattro stagioni

Hoewel pizza quattro formaggi nog steeds mijn absolute favoriet is — kaas is en blijft voor mij onweerstaanbaar — verovert deze pizza quattro stagioni toch stiekem ook mijn hartje. Gebruik voor deze vierseizoenenpizza alleen de beste ingrediënten als je wilt genieten van alleen de lekkerste pizza!

Hoofdgerecht voor 2 personen — 10 minuten + 15 minuten in de oven 

Ingrediënten

  • 2 bolletjes zelfgemaakt pizzadeeg à 200 g, of kant-en-klaar pizzadeeg
  • Tomaten frito
  • Gedroogde oregano
  • 1 bol mozzarella, in plakken gesneden
  • 50 g geraspte Parmezaan
  • 6 plakken ham
  • Zwarte olijven, liefst goede kwaliteit kalamata of taggia
  • 1 blik of pot artisjokharten, de beste kwaliteit die je maar kunt vinden (nog lekkerder: gebruik vers gekookte artisjokharten!)
  • Handje champignons, in dunne plakjes gesneden

Bereiding
Verwarm de oven voor op de hoogste stand. Bij ons is dat 220 graden. Bekleed twee bakblikken met bakpapier.

Bestuif het werkblad met bloem en rol het pizzadeeg uit tot een ronde lap. Leg de pizzabodem op het bakblik. Bestrijk het pizzadeeg met tomatenfrito — houd circa 1 cm van de rand vrij — en bestrooi met een beetje oregano. Beleg met plakjes mozzarella en Parmezaan. Beleg 1/4 van de pizza met ham, 1/4 met olijven, 1/4 met artisjok en 1/4 met champignons.

Bak circa 15 minuten in de oven, of totdat de randen goudbruin zijn en de kaas gesmolten is.

Snijd de pizza in punten en serveer direct.

Enjoy!

Speak Your Mind

*