Rösti met ui en kaas

Rösti met ui en kaas

Deze rösti met ui en kaas is erg makkelijk om te maken en als je een restje gekookte aardappels van de vorige dag gebruikt zet je deze rösti bovendien in een handomdraai op tafel. Heerlijk met een frisse groene salade en een stukje vlees. 

Deze rösti of Duitse reibekuchen staan bij ons regelmatig op het menu. Je kunt er eindeloos mee variëren en het is tevens een ideaal gerecht om restjes gekookte groente van de vorige dag in te verwerken. Probeer bijvoorbeeld ook eens deze heerlijke rösti met prei en gruyere kaas.  Als je gerookte spekblokjes of hamblokjes mee bakt heb je een volledige eenpansmaaltijd. Bak er desnoods nog een spiegeleitje bij en zet de pot augurken op tafel: genieten!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 grote gekookte en afgekoelde aardappels
  • 2 uien
  • 2 handjes geraspte kaas
  • vloeibare bak en braad
  • zout en peper

Bereiding
Rasp de aardappels en de uien met een grove rasp of doe dit in de keukenmachine. Meng de geraspte kaas en zout en peper erdoor.

DSC_4584_800x536

Verhit een grote koekenpan met ruim boter en bak de rösti onder voortdurend roeren goudbruin.

DSC_4588_800x536

Je kunt er ook voor kiezen om de rösti te serveren als een ronde koek. Roer dan uiteraard niet door de rösti en draai hem een keer om met behulp van een grote deksel om de andere kant bruin te bakken. Proef en breng eventueel nog verder op smaak met zout en peper.

Rösti met ui en kaas

Lekker met haricots verts omwikkeld met katenspek.

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*