Saganaki – gebakken feta

Saganaki - gebakken feta

Als liefhebber van alle soorten kaas stond dit typisch Griekse voorgerecht saganaki hoog op mijn lijstje van gerechten om te maken. Ik ben zowieso dol op feta maar de gebakken variant vind ik misschien nog wel lekkerder!

Dit gerecht dankt zijn naam eigenlijk aan de pan waarin de kaas gebakken wordt, de sagani. In Griekenland wordt saganaki meestal gemaakt met kaas van geiten- of schapenmelk. Wij aten de saganaki als hoofdgerecht met een frisse salade maar in Griekenland is saganaki een voorgerecht dat wordt geserveerd met citroen, sla en eventueel wat brood. Het is vrij machtig dus neem een klein stukje feta wanneer je het als voorgerecht serveert.

Ingrediënten

  • Plak fetakaas
  • 1 losgeklopt ei
  • Bloem
  • Paneermeel
  • 1 citroen
  • Olijfolie

Bereiding

Wentel de feta door de bloem, ei en het paneermeel.

Verhit wat olie in een koekenpan en bak de feta op middelhoog vuur rondom goudbruin.

Saganaki - gebakken feta

Serveer als voor- of hoofdgerecht met een partje citroen en een lekkere salade. De citroen knijp je op je bord over de kaas heen en zorgt ervoor dat het geheel wat frisser en minder zwaar smaakt, erg lekker!

Kali orexi!

Comments

  1. Franca says:

    De gasten waarvoor ik dit had gemaakt als voorgerecht vonden het heerlijk met een Griekse salade erbij. En wij smulden stiekem in de keuken mee!

  2. Sabine says:

    Heerlijk! Wat voor salade had je erbij?

    • Hoi Sabine,

      Ik geloof een simpele salade van wat gemengde groene slasoorten, met komkommer, tomaat en rode ui. Maar elke salade die jezelf lekker vindt is prima.

Speak Your Mind

*