Saucijzenbroodjes

Saucijzenbroodjes

Alleen al van de geur loopt het water me in de mond: hartige saucijzenbroodjes. Ik ben er dol op! Helaas kan de smaak van een kant-en-klaar gekocht saucijzenbroodje nog weleens tegenvallen. Klef en zacht bladerdeeg en een veel te vette en zoute gehaktvulling. Bah! Gewoon lekker zelf maken dus. Dat is echt veel lekkerder en bovendien supersimpel!

Hapje – 5 personen – 10 minuten + 15 minuten in de oven

Ingrediënten

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 130 g rundergehakt
  • 1/4 ui, geraspt
  • 1 teen knoflook, gepeld en geraspt
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1/2 tl* sambal manis
  • 1/2 tl laos
  • 1/2 tl ketoembar (korianderpoeder)
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • Zout en peper uit de molen

DSC_5257_800x527

*Theelepels (tl)  zijn er in verschillende grootte. Ik gebruikte een klein theelepeltje voor de koffie.

Heb je bovenstaande specerijen niet in huis? Foei! 🙂 In plaats van de specerijen laos t/m nootmuskaat kun je ook kant-en-klare satékruiden voor gehakt toevoegen. Lees wel even of deze kant-en-klare kruiden zout bevatten, je hoeft dan zelf geen extra zout meer toe te voegen.

Verder nodig
Vel bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg de plakjes bladerdeeg op een, met bakpapier bekleed, bakblik en laat ze ontdooien.

Meng het gehakt in een kom met 1/3 van het ei, goed zout en peper en alle overige ingrediënten door elkaar.

DSC_5261_794x600

Verdeel het gehakt in 5 evengrote stukken en vorm er met je handen 5 rolletjes van. Verwijder het folie aan de onderkant van het bladerdeeg en leg op elk plakje een rolletje gehakt. Rol ze op en gebruik het overige ei om het bladerdeeg dicht te plakken.

DSC_5263_800x574DSC_5266_788x600 DSC_5267_800x482 Saucijzenbroodjes

Schuif het bakblik in de oven en bak de saucijzenbroodjes circa 15 tot 20 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.

Saucijzenbroodjes

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*