Slank & Snel: Mexicaanse ontbijtwrap

Slank & Snel: Mexicaanse ontbijtwrap

Dit recept is gebaseerd op huevos rancheros: een stevig Mexicaans ontbijt bestaande uit een tortilla belegd met gebakken eieren, overgoten met pittige tomatensaus en geserveerd met rijst, avocado of bonen. Geïnspireerd door dit gerecht bedacht ik mijn eigen ontbijtwrap en vul de tortilla met roerei, avocado en knapperig uitgebakken ontbijtspek. Mmmm … Natuurlijk smaakt deze goed gevulde wrap heerlijk als ontbijt- of lunchgerecht, maar geserveerd met een lekkere groene salade erbij zou het zelfs als avondvullend hoofdgerecht niet misstaan. Welk moment van de dag je ook kiest: je wordt er gegarandeerd blij van!

Ontbijt of lunch voor 1 persoon – 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 zachte tortillawrap
  • 2 eieren
  • 1/2 avocado, in plakjes gesneden
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • Handje ‘groen’ (ik gebruikte raapstelen, maar sla kan ook)
  • Paar radijsjes, in dunne plakjes gesneden
  • Olijfolie

Verder nodig
Koekenpan

Bereiding
Bak de plakjes ontbijtspek krokant uit in een droge koekenpan en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Bak in het overgebleven spekvet de tortillawrap, totdat hij licht goudbruin is en haal hem uit de pan. Voeg indien nodig een klein scheutje olijfolie toe aan de koekenpan en voeg de eieren toe. Zet het vuur uit en roer met een houten lepel totdat ze net gaar zijn. Breng indien gewenst op smaak met zout en peper. Leg de tortilla op een bord en beleg met wat sla, roerei, avocado, spek en radijsjes.

Rol de tortilla zo strak mogelijk op en snijd met een mes schuin doormidden. Serveer direct.

Slank & Snel: Mexicaanse ontbijtwrap

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*