Snelle goulash met varkenshaas

Snelle goulash met varkenshaas

Goulash is een heerlijke Hongaarse stoofschotel en kan met diverse soorten vlees bereidt worden. Ik maak dit keer een snelle variant met varkenshaas, zodat we ook met minder tijd van dit heerlijke gerecht kunnen genieten. 

Hoofdgerecht – 2 tot 3 personen – 30 minuten

Ingrediënten
1 grote varkenshaas, op kamertemperatuur
Olie of boter om in te bakken
2 uien, in smalle halve ringen gesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 gele paprika, zaadlijst verwijderd en in smalle repen gesneden
1 rode paprika, zoals boven
Grote bak champignons, in vieren gesneden
2 el mild paprikapoeder
1 el chilipoeder
2 el tomatenpuree
Glas doperwten
2 el crème fraîche
1 groentebouillontablet, verkruimeld
Zonnebloem-, of arachideolie

DSC_8584_800x536

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Dep de varkenshaas goed droog met keukenpapier en bestrooi rondom met zout en peper. Verhit een koekenpan met boter, laat de boter heet worden (niet verbranden!) en bak de varkenshaas op middelhoog vuur rondom goudbruin.

DSC_8592_800x536

Leg de varkenshaas in een ovenschaal en laat ongeveer 5 minuten verder garen in de oven. Haal het vlees uit de oven en dek af met een stukje aluminiumfolie, laat het vlees rusten.

Bak ondertussen in het braadvet van de varkenshaas op laag vuur de ui en knoflook totdat ze zacht.

DSC_8596_800x536

Zet het vuur hoog en bak de paprika’s en champignons enkele minuten mee. Roer de paprikapoeder, chilipoeder en tomatenpuree erdoor en bak kort even mee. Zet het vuur weer wat lager. Verkruimel de bouillontablet erover, voeg een glas water toe en smoor de groenten zachtjes verder totdat ze zacht zijn.

DSC_8614_800x536

Roer als het vocht bijna verdampt is, de crème fraîche en doperwten erdoor en warm nog enkele minuten door.

DSC_8617_800x489

Breng de saus eventueel verder op smaak met zout en peper. Snijd de varkenshaas in plakken, voeg het vrijgekomen vleessap toe aan de saus.

DSC_8619_800x536

Serveer de goulashsaus op een mooie serveerschaal met de plakken varkenshaas. Lekker met gekookte rijst.

Snelle goulash met varkenshaas

Eet smakelijk!

Comments

  1. Hallo Annemiek Ik heb gisteren de Snelle Goulash gemaakt Wij vonden het super lekker.

  2. Hoi Irma,

    Haha, ja wij houden van pittig, maar gebruik naar eigen smaak gerust wat minder. 🙂 De crème fraîche voeg ik toe om de saus wat romiger en zachter te maken, maar laat hem gerust achterwege als je vindt dat hij niks toevoegt.

  3. Ik heb gisteren het recept gemaakt. Ipv crème fraiche kookroom gebruikt. Ik vond de hoeveelheid chilipoeder aan de vele kant… maar verder voor herhaling vatbaar. Ik kreeg wel een opmerking over het feit dat in goulash geen room iod hoort maar desalniettemin voor herhaling vatbaar maar dan voor mij iets minder pittig…

Speak Your Mind

*