Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Spaanse aardappeltortilla
Een van de toppers uit de Spaanse keuken is natuurlijk de aardappeltortilla. Serveer warm met een salade als eenvoudig hoofdgerecht, of serveer koud net als de Spanjaarden: in kleine puntjes gesneden op een stukje stokbrood als borrelhapje (pinchos). Heerlijk!
Ingrediënten
- 500 gram vastkokende aardappels, geschild en in plakken gesneden
- 1 grote ui, gepeld en in ringen gesneden
- 1 teentje knoflook, gepeld en fijngehakt
- 5 eieren
- Olijfolie
- Zout en peper
Verder nodig
Koekenpan met deksel
Bereiding
Verhit wat olie in een koekenpan en bak de aardappels tot ze iets zachter zijn en licht beginnen te kleuren. Voeg dan de ui, knoflook en zout en peper toe en bak verder totdat de aardappels en uien zacht zijn en lichtjes gekleurd.
Zet het vuur uit. Klop de eieren los en breng goed op smaak met zout en peper. Voeg de aardappels en ui toe aan de eieren en roer voorzichtig door.
Veeg de koekenpan schoon met een stuk keukenpapier en verhit opnieuw met wat olijfolie. Voeg dan het aardappel-eimengsel toe en zet het vuur zacht.
Doe een deksel op de pan en laat het ei stollen. Als de bovenkant bijna helemaal gestold is, keer je de tortilla om op een groot bord en schuif de tortilla omgekeerd weer terug in de pan. Bak nog kort even verder, totdat het ei helemaal gestold is.
Serveer de aardappeltortilla lauwwarm als hoofdgerecht met bijvoorbeeld een tomatensalade en gerookte zalm of ham, of laat hem volledig afkoelen en serveer, in kleine puntjes gesneden als borrelhapje.
Eet smakelijk!
Themarecepten, Wereldgerechten, Campingrecepten, Picknickrecepten, Spaanse recepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Vegetarische recepten, Aardappelrecepten
Deel je reactie