Zelf suikerstroop (siroop) maken

Zelf suikerstroop (siroop) makenSuikerstroop of suikersiroop is een vloeistof waarin suiker is opgelost. Suikerstroop is dikker dan suikersiroop. Iedereen kent bijvoorbeeld wel de kant en klare bruine schenkstroop van Van Gilze. Soms heb je voor een recept echter blanke suikerstroop (of siroop) nodig. Je kunt dit heel eenvoudig zelf maken!

Bereiding voor ca. 750 ml

Doe 250 gram kristalsuiker, 500 ml water en de geraspte schil van een halve citroen in een pan met een dikke bodem om aanbranden te voorkomen. Breng dit langzaam aan de kook en roer voorzichtig om de suiker op te lossen. Breng de stroop aan de kook en laat hem 5 minuten zachtjes bubbelen. Laat hem daarna helemaal afkoelen en doe hem over in een gesloten pot en bewaar die in de koelkast of gebruik hem direct.

Bovenstaande foto heb ik van The Cooking Blondes Club.

Comments

  1. Is het ook mogelijk de siroop op smaak te brengen met b.v. amaretto en daar een cake mee in te smeren?

  2. Heel handig ook voor cocktails! Enig idee hoe lang het goed blijft?

Speak Your Mind

*