Supermakkelijke ovenrisotto

Supermakkelijke ovenrisotto

Deze ovenrisotto met chorizo, paprika en champignons is ontzettend makkelijk om te maken en smaakt waanzinnig lekker! Hij gaart rustig in de oven, terwijl jij ondertussen rustig de keuken opruimt en even lekker kunt uitrusten.

Hoofdgerecht voor 2 tot 3 personen

Ingrediënten

  • 300 gram risottorijst
  • 750 ml hete kippenbouillon (van 2 tabletten)
  • Stukje chorizoworst, in stukjes gesneden
  • Halve rode paprika, in stukken gesneden
  • Handje champignons, in plakjes
  • 1 kleine ui of een halve grote ui, fijngesnipperd
  • 200 ml crème fraîche
  • Flinke handvol geraspte kaas
  • Vers gehakte peterselie
  • Olijfolie

DSC_7793_800x536

Bereiding
Verhit een koekenpan met wat olijfolie en fruit de chorizo en ui zachtjes aan totdat ze zacht zijn.

DSC_7798_800x536

Zet het vuur dan iets hoger en voeg de paprika en champignons toe en bak even mee totdat het vocht verdampt is.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Voeg de risotto toe aan de groenten en bak even mee zodat de rijst alle smaken goed kan opnemen.

DSC_7805_800x536

Zet het vuur uit en verdeel de rijst en groenten in een ovenschaal en giet de hete bouillon eroverheen.

DSC_7808_800x536

Bak 35 tot 40 minuten in de oven, of totdat het vocht is opgenomen en de rijst beetgaar is. Is het vocht verdampt maar de rijst nog niet gaar voeg dan nog een beetje extra water toe en zet nog even terug in de oven.

Roer als de rijst goed is de crème fraîche, geraspte kaas en peterselie erdoor en roer totdat de kaas is gesmolten en je een romige risotto hebt.

DSC_7820_800x536

Supermakkelijke ovenrisotto

DSC_7843_800x536

Geniet ervan!

Comments

  1. Vandaag gemaakt en wij vinden het ook erg lekker! Deze mag op ons lijstje “voor herhaling vatbaar”!
    Ook bij mij was er na 30 minuten nog te veel bouillon. Nog 10 minuten op 180 graden gezet en daarna nog wat bouillon eruit geschept.

  2. Was echt heerlijjk! Ik had ook het probleem dat er weinig gebeurde met de risotto in de heteluchtoven. Na 15 minuten de oven op 200 gr. gezet en nog 25 minuten erin laten staan. Toen was de risotto gaar en het water verdampt/opgenomen.

  3. Marie says:

    Helaas mislukt 🙁 Misschien komt het door mijn heteluchtoven? Na 30 minuten was er nog geen water verdampt. Oven hoger gezet en na in totaal meer dan een uur was de bouillon verdampt maar de rijst nogsteeds niet gaar. Volgende keer maar weer in de pan denk ik.

    • Hoi Marie, wat jammer dat het zolang duurde. In een heteluchtoven zou het juist nog sneller moeten gaan. Heb je wel een ruime ovenschaal gebruikt, zodat het vocht goed kan verdampen? Ik kan er anders helaas geen verklaring voor geven.

      • Ook hier mislukt! Na een halfuur was er nog niets gebeurd met de rijst dus heb ik het maar weer in de pan gegooid.. Aan de ovenschaal lag het niet, heb ongeveer zo’n soort ovenschaal als van je foto’s gebruikt en met minder rijst ( wel meer groente )

        • Hoi Tineke, wat balen dat hij niet wilde garen! Omdat elke oven anders is, kan de oventijd verschillen. Als hij bij jou na 30 minuten niet gaar is, laat hem dan wat langer staan. Verder is het belangrijk om hete bouillon aan de risotto toe te voegen en om de rijst eerst kort mee te fruiten met de ui en chorizo (dan gaat de korrel namelijk openstaan en kan hij het vocht beter opnemen.)

  4. Karin says:

    Is er ook een suikervrij alternatief voor chorizo?

  5. Hanneke says:

    Vanavond de ‘supermakkelijke ovenrisotto’ gemaakt…..Geweldig!
    Heb r wel witte wijn bij gebruikt en de kippenbouillonblokjes vervangen door de ‘eekhoorntjesbrood’bouillonblokjes…..Echt zoooo lekker!

  6. Deze staar vanavond op het menu! Lijkt me erg lekker!

  7. Mijn man zei onderwijl dat we deze heerlijke risotto aten. : wat eteten we lekker deze week!!! Heb deze week de nasi goreng met sate, ovenschotel met tortillaships, pastasalade met mango en kip, verschillende vis met sla en ovenrisotto gemaakt. Morgen word het kibbeling met huzarensalade en dan nog de ossterse weaps komen ook nog op het menu..echt !allemaal super!!!!!

  8. Konijntje says:

    ECHT HEERLIJK !

  9. Marian says:

    Lijkt me superlekker! Bedankt voor het delen!

  10. Hoi Sabine,

    dat deed ik eigenlijk ook altijd, risotto maken in de pan. Hoewel dat natuurlijk ook verrukkelijk is geeft deze ovenrisotto een net iets anders resultaat en ik vind het heerlijk om mijn handen even vrij te hebben… 🙂

    Annemiek

  11. Oooh die heb ik opgeslagen, ziet er heerlijk uit! Ik maak mijn risotto altijd gewoon in de pan, maar zo uit de oven lijkt me ook wel een keer leuk. Goed idee van de crème fraiche trouwens!

Speak Your Mind

*