Tagliatelle met tomaten-auberginesaus

Tagliatelle met tomaten-auberginesaus

Weer zo’n ontzettend lekker Italiaans pastagerecht, tagliatelle met tomaten-auberginesaus. Wederom een gerecht dat in ons gezin tot één van de grote favorieten behoort!

Hoofdgerecht voor vier personen

Ingrediënten
500 g tagliatelle
100 g magere spekblokjes
1 sjalot, fijngesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
1 grote aubergine, in blokjes gesneden
300 g kleine romatomaatjes, gehalveerd
1 el kappertjes
4-5 groene olijven, in plakjes gesneden
1 tl suiker
1 el rode wijnazijn
1 bolletje mozzarella, in blokjes gesneden
Klein handje pijnboompitten, geroosterd
Wat geraspte Parmezaanse kaas voor garnering
Olijfolie

Bereiding
Verhit wat olie in een grote braad- of hapjespan op laag vuur en bak de spekjes, totdat het vet eruit gaat lopen en ze licht goudbruin kleuren.

DSC_2636_800x536

Voeg de aubergine, sjalot en knoflook toe en bak circa 15 minuten met deksel, zachtjes verder.

DSC_2637_800x536

Voeg steeds wat extra olijfolie toe als het te droog wordt of aanbakt; de aubergine is net een spons en absorbeert al het vocht. Breng op smaak met zout en peper. Als de aubergine zacht is mogen de tomaten, kappertjes, olijven, suiker en azijn erbij.

DSC_2643_800x536

Je moet een smeuïg geheel krijgen, voeg eventueel weer wat olijfolie, zout en peper toe. Bak nog 10 minuten op laag vuur met deksel verder.

Kook ondertussen de pasta beetgaar en schep deze, als hij goed is, samen met de mozzarella en pijnboompitten bij de saus.

DSC_2645_800x536

DSC_2647_800x536

Schep de pasta op borden en bestrooi met de geraspte kaas. Strooi eventueel nog wat gehakte peterselie over het bord.

Tagliatelle met tomaten-auberginesaus

Eet smakelijk!

Speak Your Mind

*