Zelfgemaakte knoflooksaus

95 Flares Filament.io Made with Flare More Info'> 95 Flares ×

Zelfgemaakte knoflooksaus

Zelf knoflooksaus maken is super eenvoudig en echt serieus veeeeeeeeeeeeeeel lekkerder dan de kant en klare versie. Dus waar wacht je nog op? Maken die superlekkere stinksaus!!

Dus jij hebt wel oren naar zo’n goddelijk knoflooksausje voor over de shoarma, frietjes of voor bij de bbq of gourmet? Ik kan je geen ongelijk geven. Heb ik je al verteld dat het echt veeeeeeeeeeeeeeeel lekkerder is…? En super eenvoudig en snel te maken? Oh, rustig maar…

Ingrediënten
Mayonaise*
koffiemelk
vers geknipte bieslook
klein kneepje honing
3 tenen knoflook, uitgeperst

*Vervang de helft van de mayonaise eens door Griekse of Turkse yoghurt. Je hoeft dan geen koffiemelk meer toe te voegen. Ook erg lekker!

DSC_1582_800x536

Bereiding
Doe 3 flinke eetlepels mayonaise in een kom en roer hier een scheutje koffiemelk door om de mayonaise iets dunner te maken. Voeg de bieslook, knoflook en een klein kneepje honing toe en roer alles goed door.

Stink smakelijk!

Comments

 1. Ipv mayonaise gebruik ik vaak Yofresh ( yoghurt mayo ) verdund met water ipv mayo met koffiemelk. Smaakt heerlijk fris!

 2. Erg lekker recept. Heb hem zelf met 4 teentjes knoflook gemaakt om hem iets sterker te maken wat erg lekker is als je de normale hoeveelheid te zwak vind.

 3. Kumari says:

  Hoi Annemiek,
  Mijn vriend heeft gisteren voor een last minute BBQ jouw knoflooksaus gemaakt. Hij was zo klaar en heerlijk! Alleen had hij er, bij gebrek aan bieslook, dille doorheen gedaan. Misschien een leuke variatietip want het smaakte hartstikke goed!

 4. Sabine says:

  ik gebruik meestal slagroom inplaats van koffiemelk, maar koffie melk is inderdaad makkelijker omdat dat meestal al in huis is de honing was nieuw voor mij ga ik gauw proberen ik doe er vaak nog een beetje pikante curry poeder bij

 5. Ik houd van homemade knoflooksaus. Met koffiemelk heb ik het nog nooit geprobeerd. Ik gebruik vaak naast mayonaise een beetje gewone melk. Ik ga het een keer proberen, thanks!

  • Hoi Simone, gewone melk zou ook goed kunnen inderdaad. De reden dat ik het met koffiemelk maak is omdat ik dit altijd in huis heb. Deze knoflooksaus is bij ons een verslaving aan het worden… het smaakt namelijk (bijna) overal lekker bij!

Speak Your Mind

*