Bereiding
Bak de Turkse broodjes af in de oven volgens de omschrijving op de verpakking.
Breng een pan met water aan de kook en kook de sperziebonen circa 6 minuten, of tot ze beetgaar zijn. Spoel ze af met koud water en laat goed uitlekken in een vergiet.
Verhit een koekenpan of hapjespan met een scheutje olie en voeg de ui toe. Fruit op middelhoog vuur tot de ui zacht maar niet bruin is. Voeg het gehakt toe en bak rul. Breng op smaak met zout en peper (en eventueel kruiden of specerijen naar keus) uit de molen. Voeg de paprika, champignons en knoflook toe en bak op hoog vuur tot het vocht uit de champignons verdampt is en de groenten beginnen te kleuren.
Roer de mais en sperziebonen door het gehakt en warm nog even mee. Zet het vuur uit.
Snijd de broodjes open en beleg met ijsbergsla, het gehakt-groentemengsel, knoflooksaus en eventueel wat geraspte kaas.

om 19:26
Heb het vandaag gemaakt ! We vonden het heeeerlijk !!
om 10:17
Leuk om te horen! 🙂
om 18:33
Lekker zeg! Dit mag bij de herhaal recepten, zeggen de pubers hier. En dat is echt een compliment.👌
Dank voor je lekkere recepten!
om 19:00
Ik had dit gerecht vandaag gemaakt met naanbrood. Smaakte heerlijk en was snel klaar!! Echt een aanrader!!
om 10:36
Leuk om te horen Janine! 🙂