Aardappelgratin met spekjes en raclettekaas

Voor deze aardappelgratin liet ik me inspireren door het Franse wintersportgerecht tartiflette. Omdat ik reblochon niet kon vinden in onze dorpssuper gebruik ik Zwitserse raclettekaas. Net als de reblochon is dat een romige kaas die heel goed smelt. Dit is een machtig gerecht, maar o zo lekker. Zeker op een koude winterdag zul je hiervan smullen! Serveer als bijgerecht, of als hoofdgerecht met een salade (mosterddressing!), wat tafelzuren (augurken, zilveruitjes) en vleeswaren (gedroogde ham, salami, etc.).

Seizoen, Winterrecepten, Bijgerecht, Aardappel en meer

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(4 stemmen)
Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Marijke

    Heerlijk en eenvoudig!!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin