Aardappelgratin met spekjes en raclettekaas

Voor deze aardappelgratin liet ik me inspireren door het Franse wintersportgerecht tartiflette. Omdat ik reblochon niet kon vinden in onze dorpssuper gebruik ik Zwitserse raclettekaas. Net als de reblochon is dat een romige kaas die heel goed smelt. Dit is een machtig gerecht, maar o zo lekker. Zeker op een koude winterdag zul je hiervan smullen! Serveer als bijgerecht, of als hoofdgerecht met een salade (mosterddressing!), wat tafelzuren (augurken, zilveruitjes) en vleeswaren (gedroogde ham, salami, etc.).

Seizoen, Aardappel en meer, Winterrecepten, Bijgerecht

Ons nieuwe kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde FAMILIEGERECHTEN is een bundel van al onze favoriete familiegerechten variërend van echte verwengerechten zoals pizza, lasagne bolognese met bechamelsaus, kip kebab schotel, sushi en chicken tenders, tot makkelijke familiegerechten voor doordeweeks als jambalaya, kip in pestoroomsaus, mihoen goreng met veel verse groente en witlofschotel met gehakt en roomsaus. Maar ook een echt familiegerecht dat van generatie op generatie is doorgegeven: Duitse reibekuchen. Bestel hem hier!

(1 stemmen)
Eén reactie

Verdeel je liefde

  1. Marijke

    Heerlijk en eenvoudig!!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin