Tip! Je kunt de gehaktsaus ook in de slowcooker maken, circa 6 uur op stand low.
Variatietips!
- In plaats van krieltjes kun je dit recept ook maken met gnocchi. Kook die eerst beetgaar volgens de omschrijving op de verpakking en roer ze door de saus, de gnocchi hoeft niet meer te garen in de saus dus je kunt direct naar stap 4. Je kunt de krieltjes of gnocchi ook eerst goudbruin bakken voordat je ze door de saus roert. Of vervang de krieltjes door gekookte pasta naar keuze. Roer die door de saus en ga door naar stap 4.
- In plaats van gemengd gehakt kun je ook rundergehakt, kipgehakt of vega gehakt gebruiken.
- Liever andere groente? Je kunt in principe elke groente toevoegen die jezelf lekker vindt. Als je de paprika en prei vervangt door geraspte wortel en fijngehakte bleekselderij maak je de klassieke bolognesesaus.
- In plaats van mascarpone kun je ook andere room gebruiken zoals crème fraîche, slag-, of kookroom of (kruiden)roomkaas.
om 21:10
Helaas waren de krieltjes niet gaar! 🙁
Ik heb de voorgekookte mini krieltjes 10 minuten mee laten koken en daarna in de oven voor 10 minuten en daarna de ovenschaal onder aluminiumfolie nog 10 minuten laten rusten. Krieltjes waren nog hard en niet gaar, Konden het helaas vandaag niet eten. Wellicht morgen? Ik snap niet wat hier mis is gegaan…
om 15:07
Hoi Miranda, de krieltjes moeten eigenlijk (bijna) gaar zijn als je ze in de ovenschaal doet. Dus 10 minuten (of langer) met het gehakt meestoven tot ze gaar zijn en dan nog even in de oven om te gratineren. Als je de schotel afdekt met alufolie kun je de krieltjes in de oven nog verder laten garen. Hopelijk smaakt het dan vandaag wel. 🙂
om 13:36
Zeer lekker super gerecht
om 14:52
moet de saus een beetje dik blijven? ben bang dat het te nat wordt met zo’n hele fles tomatensaus?
om 15:11
Door het stoven dikt de saus nog in voordat het in de oven gaat. De krieltjes gaan er later ook nog bij dus je hebt wel wat vocht/saus nodig om de krieltjes ook te laten garen. De schotel moet lekker smeuïg zijn als het uit de oven komt. 🙂
om 12:24
Gisteren gegeten, wat was het lekker!!
om 15:01
Leuk om te horen Eleonora! 🙂