Een heerlijke cordon bleu ovenschotel met verse krieltjes, kipfilet, bloemkool, ham en kaas. Lekker op smaak gebracht met kerrie en romige crème fraîche.
Ovenschotel met kip
Deze cordon bleu ovenschotel met kip was het idee van dochterlief. Zij is dol op het agv’tje met gebakken krieltjes, cordon bleu en bloemkool met een sausje en stelde voor om een ovenschotel te maken met deze ingrediënten. Ik vond het meteen een goed idee en ging aan de slag. Wat ons betreft is deze schotel een groot succes. Hij is heerlijk! PS Zie ook onderstaande tips.
Ovenschotel recepten
Ik ben dol op ovenschotels en dat is ook wel te zien aan de hoeveelheid ovenschotel recepten die je op Keukenliefde vindt. Of het nu een ovenschotel met krieltjes, pasta, kip of gehakt is, je vindt ze op Keukenliefde allemaal. Laat je lekker inspireren.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Tip!
Vervang de crème fraîche ook eens door een lekkere kruidenroomkaas zoals Boursin of Garlan.
In plaats van bloemkool kun je ook broccoli of witlof gebruiken.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe de krieltjes, bloemkool, de helft van de peterselie, helft van de kerriepoeder en 3 eetlepels olijfolie in een kom en hussel om met zout en peper. Verdeel over een grote ovenschaal met een heel klein bodempje water, dek af met folie en bak 30 minuten in het midden van de oven tot de aardappel gaar is. Verwijder de laatste 10 minuten van de oventijd het alufolie en voeg de paprika en rode ui toe (op de foto zie je de paprika en ui bij de kip maar omdat ze niet helemaal gaar werden, heb ik dat hier in de bereiding aangepast). Bak nog 10 minuten verder zodat de bloemkool en krieltjes een beetje kleuren en het vocht verdampt is.
Hussel de kip om met overige peterselie, overige kerrie, overige olijfolie, de hamreepjes, kaasblokjes en de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.
Hussel het kipmengsel door de aardappels en bloemkool. Bak 10 tot 15 minuten verder in de oven, of tot de kip gaar is.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten!
Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Gister gemaakt, een dubbel recept vanwege gezinsgrote. 200 gram crème Fraise en een bakje kruidenroomkaas gedaan. Viel erg goed in de smaak! Heerlijk geen pannen vies. Oudste zoon denkt dat het ook erg lekker is met rijst. Dus dat gaan we binnenkort eens testen!
Dit kan ook in de airfryer. Waarschijnlijk is de bereidingstijd dan iets korter, maar omdat ik hier zelf nog geen ervaring mee heb durf ik geen exacte tijd aangeven. Dat moet je dus even uitproberen. Ik ben heel benieuwd. 🙂
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
om 11:15
Gister gemaakt, een dubbel recept vanwege gezinsgrote. 200 gram crème Fraise en een bakje kruidenroomkaas gedaan. Viel erg goed in de smaak! Heerlijk geen pannen vies. Oudste zoon denkt dat het ook erg lekker is met rijst. Dus dat gaan we binnenkort eens testen!
om 12:09
Leuk om te horen dat het goed in de smaak viel! Met rijst lijkt me ook erg lekker idd. 🙂
om 10:41
zou dit ook in de airfryer kunnen?
om 08:28
Ja hoor dat kan, zie mijn reactie hieronder. 🙂
om 17:20
Is het de bedoeling dat de kipfilet eerst wat aangebakken word, of zonder voor te bakken toevoegen.?
om 08:28
De kipfilet kun je rauw toevoegen. Hij gaart in de ovenschotel.
om 11:09
Kan dit ook in de Airfryer aub? Heeft iemand dit al geprobeerd?
Grts
om 08:27
Dit kan ook in de airfryer. Waarschijnlijk is de bereidingstijd dan iets korter, maar omdat ik hier zelf nog geen ervaring mee heb durf ik geen exacte tijd aangeven. Dat moet je dus even uitproberen. Ik ben heel benieuwd. 🙂
om 13:25
Op welke temperatuur zet je de oven? 200-220 graden? Ik wil deze vanavond maken.
om 13:50
Op 200 graden. Ik heb het erbij gezet in het recept! 🙂 Bedankt voor je reactie, ik hoop dat het in de smaak valt.
om 17:57
Hoe heet heb je de oven staan?
om 13:50
Ik heb het er nu bijgezet, op 200 graden. 🙂