Balinese salade

Deze Balinese salade met haricots verts, wittekool, wortel, taugé en kokos smaakt heerlijk als bijgerecht bij Indische gerechten, maar ik eet hem ook graag als lunch. De salade heeft een heerlijke crunch en de cashewdressing maakt het helemaal af! 

Wereldgerecht, Indische recepten, Groenten, Bijgerecht, Salades

Ingredienten

Salade

  • 250 g haricots verts (sperziebonen kan ook)
  • 150 g wittekool, fijngesneden
  • 150 g wortel, julienne gesneden
  • 1 rood pepertje, zaadlijst verwijderd en in ringen
  • 125 g taugé
  • 15 g geraspte kokos

Dressing

  • 20 g gebrande, ongezouten cashewnoten
  • 50 ml ketjap manis
  • 50 ml zoete chilisaus
  • 1 limoen, alleen het sap

 

Bereiding

Maak de haricots verts schoon en verwijder de uiteinden. Blancheer de haricots verts 1 à 2 minuten in een ruime pan met kokend water en spoel ze daarna direct af met koud water. Laat ze goed uitlekken.

Doe de cashewnoten, ketjap, chilisaus en limoensap in de keukenmachine en maal fijn tot een dressing. Er mogen nog best wat kleine stukjes cashewnoten zichtbaar blijven. Als de dressing te dik is kun je wat water toevoegen.

Doe de haricots verts, wittekool, wortel, rode peper, taugé en kokos in een kom en hussel om met wat dressing.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com