Basisrecept spareribs (uit de oven)

Basisrecept spareribs (uit de oven)

Op de valreep deel ik vandaag mijn favoriete basisrecept met je om zelf de allerlekkerste spareribs te maken. Hoewel ik ze bereid in de oven en je er dus eigenlijk het hele jaar van kunt genieten, moet ik bij spareribs toch automatisch aan de zomer denken. Barbecue aan en grillen maar!

Voor bereiding marineer ik de spareribs eerst een nacht in een droge kruidenrub, waardoor ze een heerlijke smaak krijgen. Daarna gaar ik ze in de oven op lage temperatuur, waardoor ze lekker sappig blijven. Hou je van een sticky zoet laagje op je spareribs, dan kun je ze de laatste tien minuten van de bereidingstijd insmeren met barbecuesaus en afbakken in de oven, of op de barbecue.

Smullen maar! 

Ingrediënten

  • 1x recept kruidenmix voor spareribs
  • 2 kg rauwe, ongemarineerde spareribs, zilverkleurige vlies aan de onderkant van de ribben verwijderd (de slager heeft dit vaak al verwijderd)
  • Barbecuesaus voor een sticky laagje (optioneel)

Bereiding
Wrijf de spareribs royaal in met het kruidenmengsel. Wikkel de spareribs goed in vershoudfolie en laat een nacht marineren in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 140 graden. Klop de overtollige kruidenmix van de spareribs af. Bak ze 50 tot 60 minuten in de oven, of totdat ze gaar zijn.

Houd je van een kleverig, zoet laagje over je spareribs? Smeer de spareribs — de laatste 10 minuten van de bereidingstijd — in met barbecuesaus en bak ze af in de oven (140 graden), of op de barbecue totdat ze sticky zijn.

Enjoy!

Basisrecepten, Hartige keuken, Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Amerikaanse recepten, Barbecuerecepten, Hoofdgerechten, Vleesrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(5 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde